Chefers fagforening: Rebild handler i panik

- At tro, man kan fyre sig ud af problemerne, er i bedste fald naivt, lyder det fra Djøf efter Rebild-fyringer

Rebild Kommunes fyringer af topchefer efter Rebildsagen får fagforeningen Djøf til at komme med en stærk kritik af kommunen.

Fagforeningen siger, at den aldrig tidligere har oplevet noget så grelt, som det der for tiden foregår i Rebild Kommune.

- Politikerne synes grebet af panik, hvor det bare handler om at afskedige. Det er symbolpolitik, siger Per Hansen, formand for de offentlige chefer i Djøf.

- De glemmer, at de har det overordnede ansvar for, hvad der foregår i kommunen, og hvordan forvaltningen fungerer. Det ansvar kan de ikke frasige sig ved bare at fyre løs i blinde, siger han.

Politikerne i Rebild Kommune tog onsdag konsekvensen af den såkaldte Rebildsag og kommunens store problemer på socialområdet. De ønsker at fyre kommunaldirektøren og socialdirektøren. Chefen for Center for Familie og Handicap fratræder straks.

- At tro, at man kan fyre sig ud af problemerne er i bedste fald naivt, siger Per Hansen.

- I Rebild Kommune virker det som om, det vilde vesten har taget over. Her gælder det om at finde syndebukke. Cheferne er udpeget, ansvaret er placeret. Og så går den vilde jagt på cheferne, siger han.

Formanden understreger, at behandlingen af børnesager er et centralt - og meget vigtigt - område for både borgerne og kommunerne, som selvfølgelig skal foregå 'efter bogen'.

Og cheferne skal naturligvis stå til ansvar, hvis de har begået fejl, lyder det.

- Men det skal foregå på en ordentlig og anstændig måde. Det er ikke nok at konstatere, at der er begået fejl, og derfor skal cheferne fyres, siger Per Hansen og fortsætter:

- Man bliver nødt til først - gennem en undersøgelse eller kulegravning af området - at finde ud af, om der er et grundlag for at placere et ansvar. Og det er ikke sket i Rebild Kommune.

I Rebildsagen er en 56-årig mand idømt en forvaringsdom for groft seksuelt misbrug af ni børn, hvoraf syv er hans egne. Manden har anket sagen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere