Terroristernes plan B: Dræb alle i en villa

Hvis det ikke lykkedes for de terror-tiltalte, at trænge ind i bladhuset på Rådhuspladsen var den alternative plan at begå en massakre mod en nytårsfest i en privat villa fyldt med mennesker LÆS HELE DEN RYSTENDE RUMAFLYTNING HER

Mounir Dhahri, 46, havde en plan om at dræbe alle i en villa til en nytårsfest, hvis det ikke lykkedes at trænge ind på avisen. (Tegning. Jørgen Bitsch)
Mounir Dhahri, 46, havde en plan om at dræbe alle i en villa til en nytårsfest, hvis det ikke lykkedes at trænge ind på avisen. (Tegning. Jørgen Bitsch)

De fire formodede terrorister, der ifølge tiltalen ville begå en massakre mod JP/Politikens bladhus, havde en alternativ plan klar. De ville storme et tilfældigt privat hjem under en nytårsfest og dræbe alle.

Det afsløres af en rumaflytning af den tiltalte Sahbi Zaloutis lejlighed i Stockholm juleaften 2010.

- Det er ikke sikkert, at vi trænger ind til avisen, måske trænger vi ind i en villa ud af de mange villaer, hvor der er mange mennesker, siger en mand, der ifølge PET er identisk med den tiltalte Mounir Dhahri på aflytningen.

Mounir Dhahri afviser, at det er ham, der taler og siger i retten, at han slet kke var i Sahbi Zaloutis lejlighed juleaften.

Læs også: Terrorplan aflyttet: - Dræb alle du møder

På rumaflytningen taler de tiltalte om, at det fortsat vil være bedst at ramme avisen.

- Hvis vi beslutter os for med hensyn til avisen, så vil det være bedst, siger Mounir Dhahri.

Han og Sahbi Zalouti, der i retten bekræftede snakken om terrorplanen, taler også om, hvis de dør som martyrer under terrorangrebet og at angrebet på bladhuset kræver mere 'koncentration' end hvis de blot skal storme en privat villa..

De snakker også om, hvor mange mennesker, der er på arbejde i bladhuset og at der nok ikke er så mange, fordi det er mellem jul og nytår.

LÆS HELE RUMAFLYTNINGEN HER

Aflytning 24. december 2010 kl. 19.34

SZ er Sahbi Zalouti. MD er Mounir DhahriSZ: - Når vi nu tager af sted og vi bliver martyrer, hvad er der så sket ?

MD: - Hvad ved du om vi bliver martyrer ? Jeg sagde til dig og Munir, da vi sad sammen, da sagde jeg til jer: ”Vi tager derovre, der skal ikke være rådslagning mellem os”

SZ: - Godt, om Gud vil.

MD: - Det er ikke sikkert, at vi trænger ind til avisen.

SZ: - Altså Khattab ? (Alias for den tiltalte Omar Aboelazm)

MD: - Det er ikke sikkert, at vi trænger ind til avisen, måske trænger vi ind i en villa ud af de mange villaer, hvor der er mange mennesker. Det var min plan, det var faktisk min plan, den dag hvor folk sidder og spiser i dag.

SZ: - Ja.

MD: - Min plan var, at mens vi er i én af bilerne, og hvor vi ved at der i én af villaerne er mange mennesker, så trænger vi ind i den. Fjernt fra folk, fjernt fra politiet, fjernt…det var den plan, jeg havde i tankerne, forstår du ? Det her var blot, at man tog derover og så (utydeligt) juleaften. Der er jo nytårsaften, juleaften, og nytårsaften, som er fester i hjemmene og flere steder. Så kan man altså muligvis rådføre os med hinanden.

SZ: - Hvis man går ind og finder kvinder, så skal man også slå dem ihjel.

MD: - Min Gud, du slår ikke dem ihjel, og de slår ikke dig ihjel, kvinderne, når du trænger ind i sådanne situationer, så trænger du ind maskeret og ingen vil kende dig.

MD: - Og på samme tid, efter at operationen er fuldført, "fred være med jer", og så går du din vej.

MD: - Hvis vi beslutter os for med hensyn til avisen, så vil det være bedst.

SZ: - Det behøver koncentration.

SZ: - Det behøver mere koncentration.

MD: - Hvordan koncentration, Sahbi, min ven ?

SZ: - Mere koncentration, jeg sværger.

MD: - Koncentration, skal du slås med dem ? De personer, der er med dig derind, skal du slås med dem, min ven Sahbi ?

SZ: - Min bror, minimalt, minimalt, når du trænger ind til avisen, så finder du 100 personer.

MD: - Hvor ?

SZ: - I midten af avisen.

MD: - Mellem juleaften og nytårsaften, da er folk på ferie.

SZ: - Og skal vi ikke (utydeligt) tre

MD: - Nej

SZ: ….skal vi ikke fjerne 4 af dem.

MD: - Når du går ind. Når du slagter tre eller ej, vær lidt realistisk med mig, må Gud belønne dig godt. Hvis de er 200 personer, der er ansat der. 100 personer, så vil der i den her periode højst højst være mellem 40 og 50 personer.

SZ: - Godt om Gud vil.

MD: - Og disse 40-50 personer, en person, ha. Du tager en af dem ud, og vil han ofre sit liv for de andre ? Umuligt, sådan noget sker ikke.

SZ: - Om Gud vil. Lad os bede, og så kan vi sætte vores lid til Gud.

1 af 2 Sahbi Zalouti taler med Monir Dhahri om en plan B, hvor de ville trænge ind i en privat villa under en fest og skyde alle. (Foto: Fredrik Sandberg)
2 af 2 Mounir Dhahri, 46, havde en plan om at dræbe alle i en villa til en nytårsfest, hvis det ikke lykkedes at trænge ind på avisen. (Tegning. Jørgen Bitsch)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere