Retspsykiater: Breivik falder igennem

Den terrortiltalte Anders Behring Breivik ender med at smuldre op i Oslo Byret, vurderer retspsykiater.

(AP Photo/Lise Aserud/Scanpix)
(AP Photo/Lise Aserud/Scanpix)

OBS! Der bliver ikke sendt Live-tv fra når Anders Behring Breivik taler i retten. Det er ikke Ekstrabladet.dks afgørelse. Du er iøvrigt velkommen til at kommentere og stille spørgsmål til vores journalister i retten i Oslo. Det er dog langt fra alle spørgsmål og kommentarer, der bliver publiceret.

Anders Behring Breivik er onsdag en presset mand i Oslo Byret, hvor anklageren har skruet bissen på og trængt ham i defensiven med spørgsmål om det påståede terrornetværk 'Knights Templar'.

Sådan lyder vurderingen fra retspsykiater Henning Værøy, som følger retssagen tæt for den norske avis VG.

- Han falder igennem, når anklageren konfronterer ham. Anklageren er i dag helt klart meget mere konfronterende, end hun var i går, siger Værøy.

Se også: Breivik nægter at svare på spørgsmål om Knights Templar

- Han smuldrer op, er min konklusion. Han har ikke samme tryghed og sikkerhed, når han snakker, som man kunne få indtryk af i går. Nu skaller han af, tilføjer retspsykiateren.

Det er statsadvokat Inga Bejer Engh - en af de to anklagere i straffesagen mod Breivik - som onsdag formiddag har stået for de skarpe spørgsmål til den terrortiltalte nordmand.

Hun har især gravet i Breiviks påståede kontakter til højreekstremistiske miljøer i ind- og udland, og det er tilsyneladende et ømt punkt for ham.

Det har kastet en hel del nølende svar og "det ønsker jeg ikke at kommentere" af sig.

Retspsykiater Henning Værøy mener dog ikke, at den meget detaljerede og direkte udspørgning har knækket Breivik, som i perioder endda har udvist en lidt "overlegen holdning", lyder det.

Se også: Breivik: Jeg beder om, at du lægger mindre vægt på latterliggørelse

- Han fremstår som lidt stolt og vil ikke give sig helt. Det er nok en kamp i ham, som går ud på, at han ikke vil lade sig knække, siger Værøy til VG.

Onsdag eftermiddag er udspørgningen af Breivik fortsat.

Mandag og tirsdag har sal 250 i Oslo Byret, hvor retssagen udspiller sig, været propfyldt, men nu står flere stole tomme, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere