Utøya-overlever: Nu er Breivik vred

Breivik bliver presset hårdt af anklageren, og det gør ham vred og usikker, lyder det fra tilhørerrækkerne.

Anders Behring Breivik mærker, at hans forklaring er ved at blive pillet fra hinanden, og det gør ham utilpas og usikker.

Sådan lyder vurderingen fra en af de overlevende fra Utøya-massakren, som onsdag sidder på tilhørerrækkerne i sal 250 i Oslo Byret.

Her har anklageren hele formiddagen grillet Breivik om det påståede terrornetværk "Knights Templar", som den terrortiltale nordmand hævder at være medlem af.

- Nu er det startet med en ordentlig afhøring. Det mærkes, at Breivik er både mere usikker og mere vred, siger Ali Esbati.

- Dette handler jo om en meget selvoptaget og kynisk person, som bliver oprørt så snart han mærker, at anklageren prøver at rykke hans selvbillede.

Ali Esbati er tidligere formand for en socialistisk ungdomsorganisation i Sverige, men er bosat i Norge og befandt sig på Utøya den skæbnesvangre julidag sidste sommer, hvor Anders Behring Breivik gik i land på øen og skuddræbte 69 mennesker.

Onsdag sidder den terrortiltalte nordmand atter på anklagebænken i Oslo Byret, hvor anklager Inga Bejer Engh tilsyneladende forsøger at påvise for retten, at Breiviks påståede terrornetværk kun er et fantasifoster i hans hoved.

- Det er noget uklart, hvad anklageren vil - om det handler om at underbygge en tese om, at Breivik er utilregnelig, siger Ali Esbati.

Breivik har reageret på de pågående spørgsmål med mange nølende eller "ingen kommentarer".

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere