Mistænkt storrøver løsladt ved en fejl

Dansk politi skulle have haft to serbiske røvere udleveret, men der kom kun en enkelt.

En serbisk mand, der sættes i forbindelse med flere store røverier i Danmark, er ved en fejl blevet løsladt af hollandsk politi. Det erfarer Ritzau.

Det var i efteråret sidste år, at serberen og en anden af hans landsmænd blev anholdt. Siden har dansk politi forhandlet med myndighederne i Holland om at få de to mænd udleveret.

Dansk politi mener, at de to mænd har deltaget ved flere røverier mod guldsmede.

Danske betjente var derfor tirsdag i Holland for at hente de mistænkte, men de fik kun en med. En procedurefejl har tilsyneladende betydet, at hollænderne har løsladt den ene serber, som nu formentligt er tilbage i hjemlandet.

Ud over Danmark var også Luxembourg interesseret i at afhøre manden, så nu er der igen en international efterlysning på ham.

Den ene mand, som de danske efterforskere trods alt fik med hjem, betegnes som en af de helt centrale personer i det serbiske røvernetværk.

Flere personer er allerede dømt for nogle af røverierne, som, politiet anslår, har haft et samlet udbytte på godt 20 millioner kroner.

Den serber, der nu er udleveret, fremstilles onsdag i grundlovsforhør i København. Han vil blive sigtet for tre røverier med et samlet udbytte på omkring 12 millioner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere