Penkowas kummefryser er dukket op

En kummefryser med vævsprøver, der tilhører den svindelanklagede hjerneforsker Milena Penkowa, er dukket op

En 400 liters kummefryser indholdende vævsprøver, der tilhører den svindelanklagede hjerneforsker Milena Penkowa, er pludselig dukket op på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Fakultetsdirektøren havde ellers forsikret om, at alt materiale var blevet grundigt registreret og katalogiseret.

Det skriver universitetsavisen.dk.

Fryseren stod placeret i et lokale på Panum Instituttet, der huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Sund) på Københavns Universitet (KU), hvor Penkowa var ansat, indtil hun blev suspenderet i marts 2010 blandt andet anklaget for at have gjort sig skyldig i videnskabelig uredelighed.

Kummefryseren var i øvrigt også opført på en liste over hendes inventar.

Sagen er dybt bekymrende, mener Penkowas advokat Kåre Pihlmann.

- Min bekymring er naturligvis, hvorvidt også mindre genstande end en kummefryser kan være overset eller ligefrem bortkommet, og dermed ikke kan tjene som bevis for politiets efterforskning, siger han til Ritzau.

Ifølge universitetsavisen blev fryseren låst op og åbnet den 2. april i overværelse af professor Morten Møller, Inge-Lise Damberg og Steen Pedersen, hvor det kunne konstateres, at fryseren indeholdt forskellige prøver mv.

Milena Penkowa, der beskriver fryseren som en "kolos", mener, at det er grotesk, påfaldende og uforståeligt, at Sund først nu, mere end to år efter hendes suspension har lokaliseret fryseren.

- Fryseren indeholder prøver af væv, der dokumenterer, at jeg har foretaget de forsøg, som jeg siger, jeg har, så den er af afgørende betydning for min sag, siger hun.

Kåre Pihlmann er dog ikke sikker på, at fryserens indhold får afgørende betydning.

- Vi ved ikke, om det kommer til at spille nogen rolle i sagen omkring dokumentfalsk. Men det skal da blive interessant at få oplyst, hvad der gemmer sig i kummefryseren, siger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere