Spritbilist skal i fængsel for trafikdrab

En 19-årig kvinde skal et år og tre måneder i fængsel for i en brandert at køre en 54-årig kvinde ihjel i Aars

Den 19-årige kvinde skal 15 måneder i fængsel for spritdrabet på det 54-årige avisbud. (Foto: Jan Herkert Pedersen)
Den 19-årige kvinde skal 15 måneder i fængsel for spritdrabet på det 54-årige avisbud. (Foto: Jan Herkert Pedersen)

En 19-årig kvindelig spritbilist fra Hobro er ved Retten i Aalborg blevet idømt et år og tre måneders fængsel for uagtsomt manddrab, da hun i februar i Aars påkørte en 54-årig kvindelig fodgænger.

Læs også:

Se også: Drabsbilist havde promille på 1,96

Det skriver flere nordjyske medier.

Læs også:

Se også: 19-årig dødsbilist har brug for hjælp

Trafikdrabet skete en tidlig søndag morgen på Himmerlandsgade i Aars. Den 19-årige var i bil på vej hjem efter en bytur på et diskotek i Aars. Hun viste sig at være temmelig beruset og fik efterfølgende målt sin promille til 1,96.

Husker intet
Den 19-årige husker stort set intet fra ulykken, men hævdede kun at have drukket fire-fem genstande (Mokai, red.) i løbet af lørdag aften. Hun siger også, at hun til gengæld var meget beruset fredag aften og nat, hvor hun 'drak 10 genstande eller mere'.

Hun kørte i moderens bil - en sort Suzuki Ignis 1,5 fra 2004. Moderen var iøvrigt fuldstændig grædefærdig i retslokalet i Hjørring.

Under grundlovsforhøret kom det også frem, at en ung mand skulle have forsøgt at tale JC fra at køre i bil fra diskoteket på grund af sin beruselse - et råd, som hun dog tilsyneladende valgte at ignorere.

Samme mand var også første mand på ulykkesstedet, da han ilede til ulykkesstedet efter at have hørt et stort brag. Da manden nåede frem, løb JC forvildet rundt på den tomme vej og råbte usammenhængende ting.

Den 19-årige havde inden ulykken været sammen med nogle veninder. Først på et værtshus i Aars, inden de ved 01.30-tiden kørte til diskotek Crazy Daisy. Her var hun indtil lukketid klokken 05.00. Anmeldelsen kom klokken 06.08.

Dræbt for øjnene af sin søn
Den 54-årige kvinde blev ramt, da hun var ude at hjælpe sin søn med at dele aviser ud. Hun døde på stedet.

Ud over fængselsstraffen blev den 19-årige fradømt kørekortet i fem år.

Læs også:

Se også: Trafikoffers chef: Hun var en fantastisk pige

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere