Politi anholder formodet tyvebande på Mors

Ved en ransagning i en ejendom i Ørding på Mors finder politiet litauiske mænd sovende blandt tyvekoster112

Otte yngre litauiske mænd liggende side om side på luftmadrasser på gulvet mellem diverse tyvekoster.

Det var det syn, der mødte politifolk fra Midt- og Vestjyllands Politi, da de tirsdag rykkede ud til en ejendom på Årbæk Møllevej i Ørding på limfjordsøen Mors.

Få minutter efter opdagede politiet yderligere to litauiske mænd i en litauisk indregistreret bil lige i nærheden.

Alle 10 mænd blev anholdt og sigtet for indbrud. De blev tirsdag aften afhørt med tolk hos politiet i Struer og Viborg.

- Vi prøver at få en snak med dem, men ingen ønsker tilsyneladende at fortælle politiet noget, siger vicepolitikommissær Allan Riis fra lokalpolitiet i Thisted.

Ejendommen i Ørding er kommet i politiets søgelys i forbindelse med nogle indbrud i politikredsen. Men politifolkene havde ikke regnet med, at adressen i stor stil blev brugt som overnatningssted.

Der var hængt lagner for vinduerne, og tirsdag morgen lå der mænd på madrasser både i stuen og på førstesalen i det sparsomt møblerede hus.

Politiet har ransaget ejendommen for tyvekoster. Der er blandt andet fundet gps'er, møntsamlinger og ure.

Tyvekosterne blev fundet spredt rundt i huset, og de er nu samlet i sække af politiet, som er i gang med at undersøge, om de stammer fra indbrud, og om der eventuelt er fingeraftryk, som kan kæde dem til de anholdte litauere.

Det undersøges også, om de 10 mænd kan kædes sammen med tyvekoster, der for nylig blev fundet i fire-fem tasker nedgravet i et skovområde i nærheden af ejendommen.

Mændene er alle mellem 20 og 30 år.

De vil efter planen blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag ved Retten i Holstebro, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet.

- Bliver de varetægtsfængslet, har vi alene i vores politikreds omkring 30 litauere varetægtsfængslet, siger Allan Riis.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere