Drabstiltalt truede vidne i retten

Tusindårsskoven: Efter nyt vidne udpegede tiltalt på overvågningsvideo blev vidnet truet af den 38-årige i retten

Det er billeder fra denne video vist i programmet Station 2 Efterlyst, som fik flere der kender den tiltalte, til at ringe til politiet. (Politifoto)
Det er billeder fra denne video vist i programmet Station 2 Efterlyst, som fik flere der kender den tiltalte, til at ringe til politiet. (Politifoto)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Det var langt fra en skjult trussel, der her til eftermiddag kom ud af munden på den drabstiltalte 38-årige Vincent Smith.

Netop som endnu et vidne havde udtalt sig i retten om, at også han havde ringet til politiet og angivet Per Henrik Halslev (efter navneforandring Vincent Smith, red.) efter at have set en overvågningsvideo af en efterlyst mand i sagen om dobbeltdrabet, faldt reaktionen prompte fra den tiltalte, da vidnet skulle forlade salen.

Har forsvarerene nogen spørgsmål?, ville retsformanden runde af.

Tiltalt: Vi ta'r den senere
- Nej, proklamerede forsvarerne samstemmigt, men her valgte Vincent Smith selv at tage ordet.

- Det har jeg, men den tager vi senere, sagde den hovedtiltalte med en løftet pegefinger mod vidnet.

Det mandlige vidne kender perifært de tiltalte fra den havekoloniforening, hvor de kommer. Før truslen faldt havde manden i vidneskranken forklaret, hvorfor han kontaktede politiet.

Læs også: Søn ledte desperat efter Heidi og Bjarne

'Ingen andre går med den hat'
- Jeg hæftede mig ved den hvide hat og hans sygekassebriller, og den måde han går på på videoen, forklarede vidnet forud for truslen.

- Der er ikke andre der går rundt med den hvide hat. Det er bare Per, som man kender ham. Der er ikke så meget tvivl for mig. Det er Per der går der. Det er den vej han går, når han skal besøge sine forældre, lød det fra vidnet.

Vidnet forklarede videre, at han i første omgang ikke ringede til politiet, fordi han ikke så, at manden på overvågningsvideoen bar briller. Men da en veninde oplyste ham om, at dét havde manden, så var han ikke tvivl.

Læs også: Dna fra patronhylster knytter tiltalt til dobbeltdrabet
Læs også: Sådan døde Heidi og Bjarne

Vidste der var kamera på bygning
- Jeg kunne se, at han gik ude på stien men gik indenom rundt om træet, mens det ser ud, som om han kigger på bygningen (Friluftsbadet, red.), fordi han ved, at der er et kamera på bygningen, sagde vidnet om sine betragtninger.

Under dele af hans forklaring grinede de to tiltalte brødre til hinanden, mens Vincent Smith på et tidspunkt med en pegefinger roterende ved tindingen signalerede, at vidnet måtte være tosset.

Efter den 38-åriges truende udsagn overfor vidnet brød retformanden straks ind:

- Du skal tie stille og ikke komme med nogen kommentarer til vidnerne.

Læs også: Ekskonen udpeger tiltalt på video

Flere udpegede ham på video
Tidligere på dagen udpegede også tiltaltes ekskone Vincent Smith som værende den efterlyste på overvågningsvideoen, der var blevet vist på tv. Også en af tiltaltes tidligere misbrugskonsulenter gennem flere år udpegede ham som manden på videoen.

- Da jeg så videoen, tænkte jeg bare på ham, slog hun fast under forklaringen om, hvorfor hun kontaktede politiet.

1 af 3 Både vidnet fra haveforeningen og den tiltaltes ekskone udpegede Vincent Smith som manden, der optræder på en overvågningsvideo taget fra Friluftsbadet.(Politifoto)
2 af 3 Vincent Smith truede et vidne straks efter han havde udtalt sig i retten. (Tegning: Jørgen Bitsch)
3 af 3 Det er billeder fra denne video vist i programmet Station 2 Efterlyst, som fik flere der kender den tiltalte, til at ringe til politiet. (Politifoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere