Søn ledte desperat efter Heidi og Bjarne

Dobbeltdrabet i Tusindårsskoven: Søn havde bange anelser og ledte desperat i natten efter sin mor og stedfar

Både Heidi Nielsens søn og datter, Bjarne Johansens stedbørn, var dybt bekymrede over at de ikke var kommet hjem onsdag den 13. april. (Foto: Per Rasmussen)
Både Heidi Nielsens søn og datter, Bjarne Johansens stedbørn, var dybt bekymrede over at de ikke var kommet hjem onsdag den 13. april. (Foto: Per Rasmussen)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Det må have været frygtelige uvisse timer, som to af børnene til Heidi Nielsen og stedfaderen Bjarne Johansen oplevede aftenen og natten mellem den 13. og 14. april sidste år.

Helt usædvanligt var deres mor og stedfar ikke hjemme. Uden at have givet besked om deres gøren og laden var der intet spor af dem i hjemmet i Sanderum.

Som første vidne i dagens retsmøde fortalte Heidi Nielsens unge søn om, hvordan han oplevede drabsnatten.

Sønnen, der ikke er hjemmeboende, ankom til hjemmet i Sanderum ved 21/22-tiden onsdag aften, hvor han mødte sin søster, Heidi Nielsens biologiske datter. Allerede på dette tidspunkt fandt hun det underligt, at forældrene ikke var hjemme og gav udtryk for sin bekymring overfor storebroderen.

Læs også: Kaldte Heidi og Bjarne for aber
Læs også: Bjarnes patient ønskede lægen skudt

Undren voksede til uro
Begge undrede sig også over, at Heidi Nielsens telefon var efterladt i hjemmet og computeren slået op, som om hun lige havde brugt den. Tekniske rapporter viser, at computeren sidst blev brugt samme eftermiddag og helt frem til kl. 18:53. En time før drabene.

Under afhøringen i retten gennemgik den unge mand, der er i 20'erne, hvordan bekymringen for Heidi og Bjarne voksede i løbet af aftenen i takt med, at de fortsat ikke kom hjem.

- Min søster tog på arbejde kl. 23, og jeg lovede, at jeg ville ringe, hvis de kom hjem. Vi ringede først til min mormor, for at høre om de evt. drak kaffe der. Men det gjorde de ikke, forklarede den unge mand roligt fra vidnestolen.

Læs også: Dna fra patronhylster knytter tiltalt til dobbeltdrabet
Læs også: Bror: Kamera skyld i dobbeltdrab

Kørte rundt midt om natten
Men da klokken var rundet kl. 01/02 om natten, var der fortsat intet spor af forældrene.

- Da de stadig ikke var kommet hjem, tog jeg til sidst min cykel og kørte den rute, hvor de plejede at færdes. Jeg kørte ud til golfbanen, hele vejen rundt om og forskellige steder i området, gengav den unge søn, der viste ruten på et stort kort, anklageren holdt op.

De bange anelser må så småt have sneget sig ind i bevidstheden på den unge søn. For på sin rute kørte han samtidig forbi skadestuen for at se, om forældreparret var der.

Sønnen måtte dog vende tilbage til huset med uforettet sag og uro i sindet. Søsteren fik aldrig den beroligende besked om, at forældrene var fundet i god behold. I stedet kontaktede sønnen tidligt torsdag den 14. april Fyns Politi og slog alarm.

Blot halvanden time senere blev ligene af den 49-årige Heidi Nielsen og den 53-årige Bjarne Johansen i Tusindårsskoven.

1 af 2 Den hovedtiltalte Vincent Smith har fortsat ikke ytret et ord som kan give svar på nogle af de mange spørgsmål dobbeltdrabet efterlader. (Tegning: Jørgen Bitsch)
2 af 2 Både Heidi Nielsens søn og datter, Bjarne Johansens stedbørn, var dybt bekymrede over at de ikke var kommet hjem onsdag den 13. april. (Foto: Per Rasmussen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere