Ekskone udpeger tiltalt i sag om dobbeltmord

Tusindårsskoven: Vincent Smiths ekskone udpegede ham på overvågningsvideo, som var vist på tv

Vincent Smiths ekskone, med hvem han har en datter, udpegede ham i dag som den mand, der efter drabet blev efterlyst på en overvågningsvideo. (Foto: Per Rasmussen)
Vincent Smiths ekskone, med hvem han har en datter, udpegede ham i dag som den mand, der efter drabet blev efterlyst på en overvågningsvideo. (Foto: Per Rasmussen)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Det var bl.a. den tiltaltes ekskone, der i sin tid var med til at udpege den 38-årige Vincent Smith, dengang Per Henrik Halslev, og kontaktede politiet.

Ekskonen vidnede her til formiddag i retten mod sin eksmand, med hvem hun har en datter, som han tidligere har haft ugentligt samvær med.

- Jeg så en overvågningsvideo i Station 2's 'Efterlyst'. Der så jeg en mand, der blev efterlyst i forbindelse med dobbeltdrabet i Tusindårsskoven. Jeg synes det lignede min eksmand, så derfor ringede jeg til politiet, forklarede den rødhårede kvinde, mens hun med hovedet nikkede mod eksmanden Vincent Smith, som for at understrege hvem hun snakkede om.

'Der er ikke meget at tage fejl af'
Parret gik fra hinanden for en del år siden, da datteren var kun et halvt år gammel, men de har set hinanden en gang ugentligt i forbindelse med datteren.

- Han har en meget speciel måde at gå på. Jeg har svært ved at beskrive det nøjagtigt, men han går sådan lidt foroverbøjet. Det er næsten ikke til at tage fejl af, slog hun fast.

Var du i tvivl, om det var ham, spurgte anklageren?

- Altså jeg var ikke 100 procent sikker, men synes det lignede temmelig godt, sagde hun, mens den blege tiltalte eksmand fulgte hende nøje fra sin plads ved siden af forsvareren.

Vidne så gevær-mand på bænk
Et andet vidne har tidligere i dag forklaret, hvordan hun samme aften, som drabene fandt sted, observerede en mand ved Friluftsbadet, hvor selvsamme overvågningsvideo er fra.

- Jeg så en mand sidde på en bænk med et stort gammelt våben. Føst sad han med det foran sig. Så tog han det over skulderen. Han virkede fjern for sine omgivelser. På et tidspunkt rejste han sig og gik ind i krattet. Da han kom tilbage, kunne jeg ikke se våbnet længere. Så gik han lidt slingrende ned af vejen, forklarede kvinden, der selv har våbentegn og derfor har en del kendskab til våben.

Kvinden forklarede, at hun så manden fra sin parkerede bil ved 20-tiden på drabsaftenen. I retten slog hun dog fast - ligesom hun havde gjort under afhøringen i maj sidste år - at hun ikke ville være i stand til at genkende personen på stien.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere