Breivik: Derfor græd jeg

Siger selv, at det var en meget enkel amøtørvideo

(AP Photo/Frank Augstein)
(AP Photo/Frank Augstein)

OBS! Vi modtager gerne kommentarer og spørgsmål fra jer, men når kun at svare på nogle af dem

Anders Behring Breivik forklarede i dag, hvorfor han begyndte at græde, da anklagemyndigheden afspillede den ret amatøragtige og naive islamfjendske video, som han selv har lavet af 99 stillbilleder og tekster og og lagt op på You Tube timer før bombningen.

Se også: Breivik: Jeg har været for pompøs

- Det er lavet som en ideologisk film. Musikken og filmen er helt enkel. Det er jo en amatørfilm. Det er min første You Tube-video. Jeg har aldrig lavet en film før i mit liv, forklarede han.

Flere reagerede i går på, at han slet ikke viste følelser, da anklageren læste anklageskriftet med de mange dødsofre op, eller da den stærke telefonsamtale mellem politiet og en rædselsslagen pige, der gemte sig for ham på Utøya, mens man kunne høre skuddene i baggrunden.

Bjørn Ihler var en af de overlevende fra Utøya. Foto: ekstrabladet.dk 112 - 17. apr. 2012 - kl. 11:41 Overlever: Jeg forventer ingen medfølelse fra Breivik

Men filmen fik altså tårerne til at flyde.

- Var du rørt over, at det var din første film, eller var det indholdet, der gjorde det, spurgte anklageren.

- Jeg tror nok, at det er specielt sangene kombineret med budskabet, og tanken om, at der er mange, der ser filmen og ser budskabet, forklarede Breivik.

Han er iklædt samme sorte jakkesæt og det gyldne slips. Han virker ikke specielt nervøs over udspørgningen og smiler flere gange, når den kvindelige anklager udspørger ham.

Da anklager Svein holden en kort overgang overtog udspørgningen, virkede han dog væsentlig mere mistænksom og nølende med sine svar.

(Foto: AP) 112 - 16. apr. 2012 - kl. 18:34 TV: Derfor tudede Breivik i retten

Han fortalte ligeledes, at han har prøvet at tage hensyn til de pårørende i retten.

- Jeg har aldrig haft nogen intention om at opføre mig på en uacceptabel måde over for de forurettede. Jeg har faktisk prøvet at tage hensyn. Jeg ved, det er grusomt, det jeg har gjort, og medført ufattelige lidelser for tusindvis af mennesker. Jeg synes, at det var utrolig grusomt, det der skete 22. juli, men nødvendigt, sagde han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere