Dom faldet i Mern-sagen

Plejeforældre kendt skyldige i vanrøgt, vold og frihedsberøvelse

De to tidligere plejeforældre kommer ikke mere til at have med børn under 18 at gøre (Foto: Per Rasmussen/Privatfoto)
De to tidligere plejeforældre kommer ikke mere til at have med børn under 18 at gøre (Foto: Per Rasmussen/Privatfoto)

Hør morens reaktion på dommen - i videoen herover

-----------------------------

RETTEN I NYKØBING FALSTER (ekstrabladet.dk):

Plejeforældrene fra Mern modtager netop nu dom i sagen, hvor de er tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse mod i alt ni plejebørn.

Den 60-årige plejefar og hans 54-årige hustru idømmes henholdsvis 2 år og seks måneder og 2 års ubetinget fængsel. De to har valgt at anke sagen til Landsretten.

Ud over fængselsstraffen har de fået frataget retten til at have med børn og unge under 18 år at gøre og er ligeledes blevet dømt til at betale erstatning til flere af børnene.

Plejefaderen kiggede stift ud i luften med sine isblå øjne under hele retssagen. Han var iklædt Wrangler-jeans med hængerøv og havde en sort dynejakke på. Han kone hilste hjerteligt på flere af tilhørerne, inden sagen gik i gang. De to plejeforældre gav deres to forsvarere et knus inden de forlod retsbygningen i Nykøbing Falster.

Anklager Michael Boolsen krævede ikke mindre end tre år og seks måneders fængsel til plejefaren i Mern-sagen og ikke under tre år til hustruen.

Dommeren lagde vægt på de forskellige vidneforklaringer, som kommer fra børn, der har boet hos plejeforældrene i forskellige perioder og ikke har kendt hinanden.

Alligevel beskriver børnene de umenneskelige forhold hos plejeforældrene meget ens.

Igennem over 20 år skulle forældrene ifølge anklagerne have udsat i alt ni plejebørn for grove opdragelsesmetoder. (Foto: Adrian Joachim) 112 - 29. feb. 2012 - kl. 11:57 Plejesøn: Jeg blev stenet af min plejefar

Plejefaderen har tidligere i retten bedyret, at der intet unormalt var i hans og konens opdragelsesmetoder:

- Vi har opdraget dem, som normale mennesker opdrager deres børn. Mor og far er der til at forklare ting og skælde ud, når der skal skældes ud, lød det, da han sad i vidneskranken.

De nu forhenværende plejeforældre har tidligere påstået, at børnene har planlagt et komplot mod dem.

Se også: Tidligere klasselærer: Jeg så plejedrengs blå mærker

Der er fortsat navneforbud i sagen.

Ekstrabladet.dk følger sagen..

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere