I dag falder hammeren i Mern-sagen

Klokken 9.30 i formiddag får de tiltalte plejeforældre i den såkaldte Mern-sag om misbrug af børn deres dom

Tirsdag formiddag får det tiltalte ægtepar i Mern-sagen afgjort sin skæbne, når der afsiges dom i sagen. Forsvaret kræver frifindelse, anklageren mindst tre års fængsel.

Sagen, der drejer sig om misbrug af i alt ni plejebørn over en periode på 20 år, er blevet oprullet over fire måneder ved Retten i Nykøbing Falster og har kaldt på flere end 30 vidner.

Ved sidste uges procedure var der dybe kløfter mellem forsvaret og anklageren.

- De har svigtet på det groveste, sagde anklager Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og krævede mindst tre år og seks måneders fængsel til plejefaren og mindst tre år til hans hustru.

De to forsvarere procederede for frifindelse. Anklageren ignorerer psykologer, pædagoger og andre fagpersoners forklaringer om en god og kompetent plejefamilie, argumenterede forsvaret.

Fagpersonerne ville have opdaget misbruget, lød det endvidere.

- Jeg mener, at anklageren påstår en usandsynlig konspirationsteori mod de tiltalte. Hvorfor skulle de fagpersoner lyve og beskytte denne frygtelige plejefamilie, sagde advokat Hanne Mogensen Ziebe, der er forsvarer for plejefaren.

Det påståede voldsplagede hjem blev kendt af politiet i december 2009, da den dengang 17-årige plejesøn JS stak af og betroede sig til en bekendt.

Inden da skulle den 60-årige mand og hans 54-årige hustru angivelig siden 1990 have begået vold, vanrøgt og frihedsberøvelse mod ni af deres plejebørn.

I januar fortalte en tidligere plejedatter om, hvordan hun og hendes bror tilbragte det meste af deres tid i Mern spærret inde på husets førstesal - nogle gange i op til tre dage uden mad.

Beskyldninger, som de tiltalte senere beskrev som pure opspind.

Som en direkte konsekvens af sagen har Vordingborg Kommune valgt at stramme op på tilsynet med kommunens plejefamilier.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere