15-årig amerikaner sigtes for ni drab

En ung amerikaner er sigtet for drab på ni illegale indvandrere, da han forulykkede med dem i en minivan

En 15-årig dreng mistede kontrollen over en minivan fyldt med illegale indvandrere. Ni personer døde i ulykke. (Foto: AP)
En 15-årig dreng mistede kontrollen over en minivan fyldt med illegale indvandrere. Ni personer døde i ulykke. (Foto: AP)

En blot 15-årig dreng er sigtet for drab på ni mexicanere, efter at han mistede kontrollen over en minivan fyldt med illegale indvandrere, oplyser politiet.

Drengen, som mandag blev stillet for en dommer ved en ungdomsdomstol i Texas, har fortalt politiet, at menneskesmuglere truede med at dræbe hans familie, hvis han nægtede at sætte sig bag rattet, siger politichef i byen Palmview, Chris Barrera.

I alt opholdt 17 illegale indvandrere sig i bilen, da den forulykkede så voldsomt, at størstedelen af passagererne ikke overlevede.

Drengen flygtede fra stedet tirsdag aften, men torsdag lykkedes det for politiet at finde frem til hans hjem i det sydlige Texas.

Drengen græd, da en dommer præsenterede ham for sigtelsen på ni drab, 17 tilfælde af menneskesmugling med alvorlige tilskadekomne eller døde til følge og for at flygte fra gerningsstedet, siger kriminalbetjent Saul Valle fra Palmview.

- Drengen siger, at hvis han ikke gjorde det, så ville de (menneskesmuglerne, red.) dræbe hans familie, siger betjenten.

Anklager i sagen, Rene Guerra, siger, at han vil forsøge at få den 15-årige dreng dømt som en voksen for at 'sende et budskab.'

- Han behøvede jo ikke at flygte fra gerningsstedet, siger Guerra for at indikere, at den sigtede næppe er helt uskyldig i sagen.

De ni dræbte indvandrere havde forskellige destinationer i USA som mål - herunder storbyerne Houston, Atlanta og New York.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere