Mærsk vild med 'almindelige' Lis

Lis fra Brønshøj fik påskekurv og håndskrevet brev fra Mærsk. I eftermiddag kvitterede hun ved at aflevere blomster på Mærsk bopæl i Charlottenlund

Lis Cramer Andersen er i stor sorg over, at skibsredderen er død. (Foto: Jakob Jørgensen)
Lis Cramer Andersen er i stor sorg over, at skibsredderen er død. (Foto: Jakob Jørgensen)

Lis Cramer Andersen - bedre kendt som ’Den lyserøde Dame’ fra Brønshøj nåede at komme på både julekort og påskehilsen med skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller.

Så sent som i påsken i år modtog Lis Cramer Andersen en kurv med hjemmelavede chokoladeæg fra skibsrederen med et håndskrevet brev.

Læs også:

Se også: Fogh: Mærsk lærte mig at tage trapperne

Det var skibsrederens chauffør, som personligt mødte op på adressen i Brønshøj hos Lis og Holger Cramer Andersen.

I dag på deres 62 års bryllupsdag kørte ægteparret i deres bil fra Brønshøj til Mosehøjvej i Charlottenlund for at kondolere med en fin buket blomster.

- Jeg sad netop og skrev et takkekort til hr. Møller, da jeg hørte nyheden om hans død i radioen, siger Lis til ekstrabladet.dk.

En almindelig dame
- Jeg er bare en almindelig dame, og jeg synes det er fantastisk, at hr. Møller tænke på sådan en som mig. Jeg er kendt som ’Den lyserøde Dame, fordi jeg altid går i en lyserød frakke. Mit bekendtskab med hr. Møller er kommet i stand gennem hans kone Emma. Min mand og jeg kommer tit i Skovshoved Havn og sidder og soler os, og der kom jeg i sin tid til til at tale med fru Møller, som dengang sad i kørestol. Tit vinkede vi til hinanden med vores kasketter, siger Lis og fortsætter:

Læs også:

Se også: Qvortrup Geisling: Mærsk havde gode gener

- Da Emma døde, tog jeg tit herop til hr. Møller og smed et julebrev og et påskebrev i postkassen til Mærsk. Postvæsnet ville ikke tage mine breve, fordi der altid var en masse klistermærker på. Før påske råbte hr. Møllers kaptajn, Bo, til mig, at hr. Møller ville vide, hvor jeg boede, og så sendte han sin chauffør ud til mig, med påskekurven. Det er en meget stor sorg for mig, at Mærsk nu er død.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at han har tænkt på sådan en som mig. Han var både jordbunden og venlig.

Fine 'rullesko'
Det samme siger tømrer Jakob Rasmussen, 28, som netop har lagt vejen forbi Mærsks ejendom i Charlottenlund.

- Mine forældre bor lige bagved Mærsk, og min mor siger altid, at han var utrolig flink og ofte stod og vinkede til hende, når hun var ude at løbe. Jeg har selv kun talt med ham en gang, da jeg var 12-13 år. Jeg kom kørende på rulleskøjter. Og jeg husker stadig, at han sagde til mig: 'Sikke nogle fine ’rullesko’ du har.' Det var dengang rulleskøjter var på sit højeste, siger Jakob Rasmussen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Hele verden mindes Mærsk Mc-Kinney

- I de seneste år har jeg blot set, når han kom kørende med chauffør. Han sad altid og smilede og vinkede. I øvrigt er jeg i familie med Emma, Mærsks kone uden at familien dog ved det. Emma var søster til min farfar, Niels Tage Rasmussen. Min farfar, der var fabrikant og ejer af entreprenørselskabet Rasmussen og Schiøtz døde i 1961, og mine forældre har aldrig sagt noget til Mærsk omkring familieskabet, når de tilfældig mødte ham. Men det er lidt sjovt at tænke på. Og min far har altid fortalt, at Mærsks far og min farfar var gode venner. Men min familie har aldrig været inde hos Mærsk, siger Jakob Rasmussen og tilføjer:

- Jeg tænker selv på ham som en virkelig fin fyr. Tidligere kom han kørende i sine tussegamle BMW’er, der var kørt helt ud, inden han fik sin bilpark fornyet, siger Jakob.

Læs også:

Se også: Mærsk Mc-Kinney Møller er død
Se også: Skater: RIP hr Møllermanden med det store dankort
Se også: Mærsk fra vugge til grav

1 af 2 28-årige Jakob Rasmussen betegner også den afdøde skibsreder som en 'virkelig fin fyr', selvom han kun har mødt ham personligt en enkelt gang. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Lis Cramer Andersen er i stor sorg over, at skibsredderen er død. (Foto: Jakob Jørgensen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere