Kaldte Heidi og Bjarne for aber

Brødre blev aflyttet i arresten under besøg: Omtalte de dræbte som 'aber'

Politiet fremlagde idag adskillige aflytninger for den tiltalte Michael Christian Martinsen ved Retten i Odense. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Politiet fremlagde idag adskillige aflytninger for den tiltalte Michael Christian Martinsen ved Retten i Odense. (Tegning: Jørgen Bitsch)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Flere aflytninger blev her til middag fremlagt i retten i Odense, hvor den hovedtiltaltes bror, 36-årige Michael Christian Martinsen, netop nu sidder på anklagebænken.

Under efterforskningen fik politiet rettens godkendelse til at aflytte de to tiltalte, når de fik besøg i retten af deres familie eller kærester.

Heidi og Bjarne var døde aber
Flere båndede aflytninger blev afspillet i retten, hvor den 36-årige efterfølgende skulle forholde sig til det han og kæresten dengang talte om. Blandt andet talte Michael Martinsen og kæresten under et samvær i juni om sagen således, fordi han var dødtræt af hele tiden at have politiet rendende:

Michael: (...) Så må der jo være en der har sladret. Jeg vil skide de to døde aber et stykke mand. Bare de vil lade min familie være, udbrød han til kæresten under en af besøgene.

- Hvem er det der har snakket?, ville anklageren vide.

- Hvad er det, de har sladret om?, fortsatte han, da han ikke fik svar på det første spørgsmål.

Læs også: Bror: Kamera skyld i dobbeltdrab
Læs også: Heidi og Bjarne dræbt med 23 skud

Brød ind afhøring
Da Michael Martinsen var i færd med at understrege sin pointe med, at han bare gerne ville være i fred i cellen, tog den hovedtiltalte Vincent Smith, der tidligere i dag proklamerede, at han alligevel ikke ønsker at udtale sig i retten, overraskende ordet, da han brød ind i anklagerens afhøring af lillebroderen.

- En abe, det er da et glimrende dyr, brød den hovedtiltalte Vincent Smith ind, for at følge op på broderens udtalelser i arresten under kærestens besøg.

Det er de første ord - bortset fra da han tidligere udtalte at han ikke havde noget at sige - der kommer fra Vincent Smith siden anholdelsen. Hvorfor han følte trang til at supplere sin brors udtalelser, vides ikke.

Forsvarer Jesper Storm Thygesen gjorde straks sin klient opmærksom på, at han ikke må afbryde anklageren. Også retsformanden irettesatte efterfølgende Vincent Smith for at afbryde afhøringen af sin lillebror.

Aflytninger afspillet i retten
Afhøringen af lillebroderen Michael Chr. Martinsen har overvejende budt på afspilningerne af de optagede aflytninger.

Dog bekræftede han overfor anklageren, at han og storebroderen Vincent Smith, ofte tog ned til Langesø - hvori gerningsvåbnet senere blev fundet - for at lufte hunden, så den kunne bade. Dette skulle angiveligt også være sket dagen efter drabet.

Afhøringen af broderen, der er iført rød træningsjakke og baggyjeans, har mest af alt resulteret i svar som: 'Jeg spillede pik', 'Det kender jeg intet til', 'Aner det ikke', 'Det interesser mig ikke det mindste'.

Michael Chr. Martinsen nægter sig skyldig i samtlige anklagepunkter.

Retssagen er slut for i dag men fortsætter igen i morgen kl. 09. ekstrabladet.dk følger sagen...

1 af 2 Begge tiltalte nægter sig skyldige i drabene på ægteparret fra Sanderum. (Foto: Per Rasmussen/privatfoto)
2 af 2 Politiet fremlagde idag adskillige aflytninger for den tiltalte Michael Christian Martinsen ved Retten i Odense. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere