Dna fra patronhylster knytter tiltalt til dobbeltdrabet

Ølkapsler, flasker og cigaretskodder flød på drabsstedet - men det er ét patronhylster, der knytter Vincent Smith til Tusindårsskoven

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): En ting var de i alt 32 patronhylstre affyret fra den Husqvarna maskinpistol, der 13. april sidste år blev ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansens skæbne.

Men på gerningsstedet i Tusindårsskoven fandt politiet under deres utallige undersøgelser i det åbne landskab også adskillige andre effekter, der er indgået i efterforskningen.

Blandt andet fandt man dengang adskillige cigaretskodder, tyggegummi, og kapsler og ølflasker fra Corona-øl. Muligvis fordi gerningsmanden har tilbragt lang tid i området forud for drabet kl. 19.45.

Men ingen af de tekniske undersøgelser af hverken skodder, tyggegummi eller ølflasker kan knytte den tiltalte 38-årige Vincent Smith til gerningsstedet. Fingeraftrykkene på Bjarne Johansens pung, der blev fundet smidt på taget af en judoklub den 26. april, kan heller ikke knytte ham til sagen. Ej heller blev der fundet brugbare spor på nogle hævekort og andre personlige kort, der tilhørte Heidi Nielsen, og som blev fundet i et buskads tæt på de dræbte.

Læs også: Mejet ned af løbende skydegalning

Patronhylster med fingeraftryk
Det kan tilgengæld ét patronhylster fundet i umiddelbar nærhed af de to lig. Det kom frem under anklagerens gennemgang af sagen her til formiddag. Kun på ét eneste af de i alt 32 affyrede ni-milimeter-patroner har man fundet afgørende spor, der kan fælde den tiltalte.

Dna - fingeraftryk - på patronhylstret stammer ifølge de tekniske undersøgelser med største sandsynlighed fra Vincent Smith.

- Sandsynligheden for, at det ikke er Vincent Smiths dna er 1:1 mio. slog anklageren fast.

Vincent Smith nægtede sig her til morgen skyldig i anklageren om dobbeltdrabet. Det gjorde hans lillebror Michael Martinsen også.

Retssagen strækker sig over i alt otte retsdage med endelig dom den 2. maj.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere