Bror: Kamera skyld i dobbeltdrab

Storebroderen til den dræbte Heidi Nielsen fra Tusindårsskoven tror, at svogerens kamera udløste likvidering

Heidi Nielsens storebror tror, at det var Bjarne Johansens kamera, der udløste den brutale likvidering i Tusindårsskoven. (Foto: Per Rasmussen/Privat)
Heidi Nielsens storebror tror, at det var Bjarne Johansens kamera, der udløste den brutale likvidering i Tusindårsskoven. (Foto: Per Rasmussen/Privat)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): I over et år har familien til det dræbte ægtepar Heidi Nielsen og Bjarne Johansen stillet sig selv ét essentielt spørgsmål: Hvorfor?

Hvorfor skulle deres kære bror, søster, svoger og familiemedlemmer dræbes på så ubønhørlig og brutal vis, at de sammenlagt blev mejet ned med i alt 23 skud fra en maskinpistol.

I dag får de muligvis svaret. Eller rettere, det håber de i hvert fald på. I dag sidder den dræbte 49-årige Heidi Nielsens storebror Poul Lund Nielsen på tilhørerrækkerne.

- Hvis han ikke åbner munden - ja, så får jeg aldrig en forklaring. Det må jeg så lære at leve med, siger Poul Lund Nielsen til Fyens Stiftstidende i dag.

Læs også: Kaldte Heidi og Bjarne for aber
Læs også: Dna fra patronhylster knytter tiltalt til dobbeltdrabet

Nægter sig skyldig
Siden drabet har den tiltalte Vincent Smith under hele politiets efterforskning nægtet at udtale sig om sagen. Hans forsvarer har dog forud for sagen, der startede her til morgen proklameret, at den 38-årige Vincent Smith nu har tænkt sig at åbne munden i retten. Her til morgen startede han i første omgang med at nægte sig skyldig i anklagerne om dobbeltdrabet fra Tusindsårsskoven.

Teorierne har været mange omkring, hvorfor ægteparret under deres aftentur den 13. april skulle dræbes af en skydegal gerningsmand, som ifølge politiets formodning, har løbet i cirkler rundt om de skrækslagne to ofre. Poul Lund Nielsen har sin egen forklaring på, hvorfor drabsmanden gik amok.

Ville have Bjarnes kamera
- Han ville nok have Bjarne til at aflevere sit kamera. Men det har Bjarne nægtet. Han var retfærdighedshungrende og har nok stået på sin ret. Jeg bebrejder ham på ingen måde noget af det, som er sket. Ingen kunne forudsige, at manden kunne finde på at skyde. Hvordan fanden kan man få sig selv til sådan noget. Det kan jeg slet ikke forstå, siger han til Fyens Stiftstidende.

Den 53-årige kirurg var en ivrig amatørfotograf. Havde han opdaget den tiltalte gå rundt med en maskinpistol eller prøveskyde våbnet i Tusindårsskoven, vurderes det, at han sagtens kunne have fundet på at tage et billede af manden. Netop dét kan have fået gerningsmanden til at gå i panik, amok, hvorpå han affyrede i alt 23 skud mod ægteparret.

Forklaringen kommer muligvis senere i dag, når den hovedtiltalte Vincent Smith skal afhøres i retten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere