Anker: Han var et unikum

Den tidligere, socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen har kun pæne ting at sige om Mærsk Mc-Kinney

De to herrer har på hver deres måde haft stor betydning for Danmark. (Foto: Collage: Lars Krabbe/Jørgen Sperling)
De to herrer har på hver deres måde haft stor betydning for Danmark. (Foto: Collage: Lars Krabbe/Jørgen Sperling)

- Han var et unikum.

Læs også: Sådan døde Mærsk

Sådan lyder beskrivelsen af den netop afdøde erhvervsmand, Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller, fra en anden af de helt store skikkelser i nyere Danmarkshistorie, den tidligere, socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen.

- Han var en spændende herre, der forstod at gøre forhandlinger dramatiske, må man sige. Men jeg har altid haft det godt med ham. Også selv om han måske ikke selv troede det, siger Anker Jørgensen til ekstrabladet.dk.

Læs også: Milliardæren hjemme for sidste gang

På grund af sin tilbagetrækning fra dansk politik er den tidligere statsminister ikke løbet ind i Mærsk Mc-Kinney Møller over de seneste år.

Men under sin embedsperiode i statsministeriet fra 1972-73 og fra 1975-82 var det ofte, at de to skikkelser stødte sammen - ikke mindst i forbindelse med forhandlingerne om rettighederne til olien i Nordsøen i 1970'erne.

- Ja, hvis jeg ikke løb ind i ham, så løb jeg efter ham, mindes Anker Jørgensen med et smil.

- Han var en realiteternes mand, som vi ofte forelagde forskellige beslutninger og forespørgsler, lyder det videre fra Anker Jørgensen.

Far og søn, skibsrederne A.P. Møller og Mærsk McKinney-Møller - billedet er en collage. (Foto: Lars Hansen) Nyheder gallerier - 16. apr. 2012 - kl. 11:25 STORT GALLERI: Mærsks liv i billeder

Anker Jørgensen er selv 89 år gammel og fylder 90 år 13. juli.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere