Breivik smilede under bombevideo

Overvågningsvideoer viste, hvor voldsom Breiviks hjemmelavede bombe var

(AP Photo / Hakon Mosvold Larsen, Pool)
(AP Photo / Hakon Mosvold Larsen, Pool)

Følg med i ekstrabladet.dks live-dækning her. OBS! Det er ikke alle kommentarer, der kommer med i Live-bloggen. Nogle få bliver udvalgt - gå eventuelt ind på artiklen Hvordan husker du massakren? hvor Nationen! diskuterer sagen

OSLO TINGRETT (ekstrabladet.dk): Anders Breivik tog ikke øjnene fra skærmen et sekund, men stirrede opmærksomt på overvågningsvideoerne af bombeeksplosionen ved regeringskvarteret, hvor otte mennesker døde, da de for kort tid siden blev afspillet i retten. Nærmest forventningsfuldt med et lejlighedsvist, kort, bevidst smil.

Han drak en tår vand og gurglede det rundt i munden, mens han opmærksomt fulgte overvågningsvideoen.

Da selve eksplosionen skete, tog han heller ikke øjnene væk, men så nærmest tilfreds ud.

Det var fuldstændig stille i retsal 250, da overvågningsvidoen blev afspillet.

950 kilo bombe
På videobillederne så man hele optakten til eksplosion, Breiviks bil, der kom kørende, og hvordan han selv forsvandt fra stedet.

Se også: LIVE: Følg retssagen mod Anders Breivik

Ligeledes så man selve eksplosionen og hvordan vinduer blev blæst ud mange meter derfra, mens folk flygtede rædselsslagne.

Otte mennesker blev dræbt ved eksplosionen af den cirka 950 kilo store hjemmelavede bombe bestående af blandt andet kunstgødning, diesel og aluminium, da den eksploderede foran regeringskvarteret i Grubbegata i Oslo kl. 15.25.22.

Anklageren afspillede også en stærk og ubehagelig optagelse af en telefonsamtale mellem en skrækslagen pige på Utøya, der gemte sig på et toilet, men hun ringede til politet. Imens kunne man høre skud i baggrunden.

Også her sad Breivik tilbage med en tilfreds mine, men samtalen fik flere pårørende, der sidder som tilhørere til at bryde sammen i gråd. Flere vælger at forlade retssalen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere