Dna kan fælde 38-årig som dobbeltmorder

Dna fra den 38-årige VS er fundet på patronhylster i Tusindårsskoven.

Fundet af dna-spor på et patronhylster er anklagemyndighedens bedste bevis mod den 38-årige VS, der ved Retten i Odense står tiltalt for dobbeltdrabet på ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven.

- De tekniske analyser viser, at sandsynligheden for, at dna-sporet kommer fra VS, er en million gange højere end sandsynligheden for, at det skulle stamme fra en anden, siger anklageren i sagen, vicestatsadvokat Claus Guldbrand, i retten.

Bjarne Johansen blev ramt af 13 skud og Heidi Nielsen af 10 skud, da de den 13. april sidste år var ude at gå tur i Tusindsårsskoven.

I alt fandt politiet efterfølgende 32 patronhylstre affyret fra en maskinpistol, som senere blev fundet i Langesø af dykkere fra frømandskorpset.

En lille måneds tid efter dobbeltdrabet blev den 38-årige VS anholdt. Han har siden nægtet at udtale sig til politiet.

VS er endnu ikke blevet afhørt i retten, og det er endnu uvist, om han vil udtale sig under sagen.

Retssalen i Odense var fyldt til bristepunktet, da sagen blev indledt mandag formiddag.

Her nægtede den skaldede og fængselsblege VS sig gennem sin forsvarer, Jesper Storm Thygesen, skyldig i anklagen om dobbeltdrab, men erkendte ulovlig våbenbesiddelse.

Også broren til VS er tiltalt i sagen. Ifølge anklagemyndigheden var det ham, der havde den maskinpistol, som blev brugt ved dobbeltdrabet, ligesom han er tiltalt for at hjælpe VS med at skaffe det af vejen efter dobbeltdrabet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere