TV: Breivik tuder i retten

Massemorderen græd i retten, da anklageren viste islamfjendsk video, Breivik selv har lavet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Se Breivik tude i tv-klippet herover

--------------

En lidt taber-agtig type, der lod som om, han var med i en ridderorden, Knights Templar, der ikke eksisterer, som solgte falske eksamensbeviser og som brugte et helt år på at spille World Of Warcraft på fuld tid.

Sådan pillede statsdadvokat Svein Holden pynten af massemorderen, da han her til formiddag gik i gang med sin forelæggelse af sagen mod Anders Behring Breivik.

Se også: LIVE: Følg retssagen mod Anders Breivik

Den tiltalte virkede selv for første gang lidt beklemt ved situationen og fik nogle røde pletter i ansigtet. Men han trak også tydeligt på smilebåndet nogle gange - blandt andet da Svein Holden nævnte World of Warcraft og de falske eksamensbeviser.

Anklageren beskrev World of Warcraft som et rollespil, hvor flere kan spille på en gang, og som går ud på at løse forskellige opgaver.

Se grafikken:

Se også: 69 sjæle kom aldrig hjem fra Utøya

Begyndte at græde
- Man skal eksempelvis samle gulerødder og levere dem til medspillere mod belønning, forklarede Svein Holden, før han viste et skærmbillede af en af Breiviks figurer: Justicar Andersnordic, der var en ridder-agtig figur iført med noget, der ligner en speciel rustning.

Se også: LIVE: Følg retssagen mod Anders Breivik

Anklageren afspillede ligeledes en islamfjendsk propaganda-video 'Knights Templar 2083 Movie Trailer', som består af 99 stillbilleder og tekst, som Breivik har hentet ned fra internettet og sat sammen med dyster musik. Videoen består af fire dele, der alle tegner et voldsomt billede af islam.

Og det var første gang, at Anders Breivik fældede tårer, som han måtte tørre væk med hånden.

Der er nu pause i sagen. Den fortsætter kl. 13.

Efter pausen bliver der blandt andet afspillet to voldsomme videoer af henholdsvis bombesprængningen og en video, der blev optaget på øen. Disse videoer anses for at være så voldsomme, at de kun bliver afspillet i retten - og ikke må offentliggøres.

1 af 3 Mærket på Breiviks venstre arm er et, han har fundet på nettet og photoshoppet ind på billede af sig selv.
2 af 3 
3 af 3 (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere