TV: Breivik: Jeg er skribent

Ved Tingretten i Oslo siger den terrortiltalte Anders Behring Breivik, at han arbejder som skribent i fængslet

Navn for navn bliver Anders Behring Breiviks dødsofre læst op i retssagen mod den højreekstremistiske massemorder, som startede mandag morgen i Oslo Byret.

Ofrene nævnes hver især med navn og fødselsdato af statsadvokat Inga Bejer Engh, som kort efter klokken ni begyndte at læse anklagen op mod den terrortiltalte nordmand.

SE OGSÅ:

112 - 16. apr. 2012 - kl. 09:58 TV: Her laver Breivik sin knytnæve-hilsen

Efter navn og fødselsdato gennemgår hun helt nøgtern de omstændigheder hvorunder, Brevik skød og dræbte dem med en pistol og en automatriffel sidste sommer.

- Hun blev skudt to gange i hovedet og en gang i ryggen. Skuddet i ryggen forårsagede skader i begge lunger, fortæller statsadvokat om en af skuddræbte nordmænd, som i dette tilfælde døde foran hovedindgangen til caféen på Utøya.

Den 33-årige Breivik er tiltalt for at have begået terrorhandlinger og overlagte drab under særligt skærpende omstændigheder.

SE OGSÅ:

Utøya spejler sig for altid i Allan Jensens sind. (Foto: Anthon Unger) 112 - 15. apr. 2012 - kl. 11:52 Danske Allan reddede børn fra massemorder

I juli sidste år raserede han regeringskvarteret i Oslo med en hjemmelavet gødningsbombe, som dræbte otte mennesker.

Derefter tog Breivik videre til en socialdemokratisk ungdomslejr på Utøya, hvor han iklædt politiuniform henrettede 69 mennesker.

- Der opstod panik og dødsangst under skydningen. Han skød mod personer, som flygtede og gemte sig og sagde, at politiet var kommet, lyder det fra Inga Bejer Engh mandag morgen under oplæsningen af anklageskriftet.

Der er stille i retssal 250 i Oslo Byret, mens statsadvokaten læser op ned en rolig og tydelig stemme.

1 af 2 
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere