Hannes far: Breivik bør ikke få taletid

Breivik bør ikke få taletid, for det kan påvirke andre, mener faren til det danske offer for Utøya-massakren.

Foto: AP
Foto: AP

Anders Behring Breivik får i alt fem dages taletid til at forklare verden, der følger sagen intenst, hvorfor han slog 77 mennesker ihjel.

Det bør han ikke, mener Per Balch Sørensen, der er far til danske Hanne Anette Balch Fjalestad, der blev dræbt på Utøya, da Breivik begik sine forbrydelser.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Han burde ikke få lov til at sige noget som helst. Hans forsvarer skal sige det, der skal siges. Han vil kun prædike for, at han er et stort menneske, der vil redde Norge.

- Han tror, han er et overmenneske, men jeg mener, han har nogle nazistiske tilbøjeligheder, og de skulle ikke have lov til at komme ud, siger Per Balch Sørensen.

Hanne og hendes 19-årige datter Anna Fjalestad arbejdede begge som samaritter for norsk Folkehjelp på Arbeiterpartiets Ungdomsforbunds sommerlejr på Utøya den skæbnesvangre dag i juli.

Per Balch Sørensen frygter, at andre kan blive påvirket af Anders Behring Breviks retorik.

- Andre, der hører det, kan uden tvivl blive påvirket, siger han.

Han er kun glad for, at retssagen kommer i gang, men har ikke tænkt sig at følge sagen i danske medier. I stedet vil han engang imellem læse, hvad de norske skriver.

- Jeg er glad for, at retssagen nu kommer i gang, så det på et eller andet tidspunkt kan få en ende, for vi bliver hele tiden mindet om sagen. Det er hårdt hver gang, der bliver revet op i det, siger Per Balch Sørensen.

Peter Balch Sørensen forventer ikke en endelig forløsning, når retssagen er slut, men han håber, at Anders Behring Breivik bliver dømt:

- Jeg håber, han bliver straffet, for vi får jo ikke Hanne tilbage uanset, hvad han bliver dømt, men jeg håber, han bliver spærret inde. Det betyder forhåbentlig, at der kommer en afslutning på sagen i den ombæring, men vi vil jo altid have mistet en datter.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere