Mistanke: Eks-fodboldspiller hjerne bag heroin-indsmugling

Formodet narkobagmand hentet i Spanien og fængslet. Flere anholdelser forventes i den store heroinsag

20,6 kilo hvid heroin blev beslaglagt i lufthavnen efter en sending fra Pakistan. (Politifoto)
20,6 kilo hvid heroin blev beslaglagt i lufthavnen efter en sending fra Pakistan. (Politifoto)

Københavns Lufthavn har endnu en gang lagt kulisse til den store heroin-sag, hvori bl.a. en tidligere professionel fodboldspiller sidder fængslet. Fredag eftermiddag landede to danske betjente med en 44-årige pakistaner, som var blevet hentet fra sin fængsling i Spanien.

Ved et grundlovsforhør i går blev den 44-årige fængslet på dansk jord og er nu den femte i rækken, der sættes bag tremmer i sagen.

Dermed er i alt fem personer nu sigtet og fængslet for indsmuglingen af 20,6 kilo hvid heroin via Københavns Lufthavn.

Flere anholdelser ventes
Politiet har efterforsket sagen over lang tid, men den er dog langtfra færdigefterforsket. Det forventes derfor, at flere anholdelser i sagen vil finde sted i den kommende tid.

Foreløbig kan politiet dog allerede nu begynde at tegne et billede af rollefordelingen blandt de fem. Ekstra Bladet erfarer, at den 38-årige, tidligere professionelle fodboldspiller samt den 44-årige pakistanske mand, der blev hentet i Spanien, formodes at være hovedbagmænd og hjernerne bag den omfattende indsmugling.

To af de anholdte 38-årige blev anholdt 30. marts i lufthavnen. En dag, da de slet ikke var vagt-sat, erfarer avisen. Angiveligt havde enkelte undret sig over, hvad de to kolleger – også kendte som almindelige familiefædre hver med flere børn – lavede på deres arbejdsplads, når de reelt ikke skulle arbejde.

25 mio. værd på gadeplan
Mens den 38-årige eksfodboldspiller og den 44-årige ifølge teorien har lagt strategien for indførelsen af det hvide guld, der menes at kunne indbringe for 25 mio. kroner på gadeplan, er det samtidig politiets teori, at rollefordelingen hos de to lufthavnsmedarbejdere var at sørge for at smugle tasken med de 20,6 kilo heroin uhindret forbi toldere og narkohunde i lufthavnen. Noget som dog mislykkedes totalt, da de samme dag, som sendingen kom ind, blev anholdt.

Så sent som i onsdags blev en 51-årig mand fra Amager også anholdt og fængslet –  sigtet på lige fod med de andre.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har han muligvis været bindeled mellem bagmænd og håndlangere i lufthavnen.

Hvor langt tilbage indsmuglingen af narkotika via Københavns Lufthavn har fundet sted, er uklart. Men myndighederne formoder dog ikke, at det er første gang, at heroin-holdet har slået til.

Alle fem mænd nægter sig skyldige i sigtelserne og er blevet varetægtsfængslet indtil slutningen af april. Der er nedlagt navneforbud i sagen.

1 af 2 I alt fem personer er fængslet i sagen. Heriblandt en 38-årig tidligere professionel fodboldspiller. (Arkivfoto: Ole Buntzen)
2 af 2 20,6 kilo hvid heroin blev beslaglagt i lufthavnen efter en sending fra Pakistan. (Politifoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere