Tornado tager to liv

To mennesker har mistet livet, efter at en tornado har ramt Oklahoma by. Flere andre er kvæstet.

To mennesker har mistet livet og flere andre er kvæstet, efter en tornado ramte Oklahoma City søndag omkring midnat og fejede hen over staten, oplyser en talsmand for sheriffens kontor.

Borgmesteren i byen Woodware, Roscoe Hill, fortæller til Reuters, at en ejendom er ødelagt af tornadoen, som fangede mange beboere, der ikke nåede ud, fordi stormsirenerne ikke virkede.

Meldingen fra den Amerikanske Nationale Vejrtjeneste har i weekenden været, at forholdene er til stærk vind og kraftige, langvarige tornadoer, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Allerede fredag blev Oklahoma hærget af en tornado. Men ingen mennesker kom til skade. Til gengæld var der flere materielle ødelæggelser.

Det er ikke mere end godt en måned siden, at USA sidst måtte kæmpe med voldsomme tornadoer.

Mindst 38 mennesker omkom den 3. marts på grund af op til 85 tornadoers rasen i de fire delstater Indiana, Kentucky, Ohio og Alabama. Hundreder blev såret.

I Indiana omkom 14, i Kentucky 20, tre i Ohio og én i Alabama, citerede Reuters myndighederne for at sige.

Og for blot to uger siden ramte mindst to tornadoer den nordlige del af Texas. Lastbiler blev væltet, tage blev revet af huse, og flytrafikken i området måtte indstilles.

En tornado ramte en parkeringsplads fuld af store lastbiler, der fragter containere, og tv-billeder viste, hvordan flere containere blev slynget flere meter op i luften.

Tornadoerne eller 'twisters', som amerikanerne kalder dem, bevæger sig hurtigt og voldsomt og ledsages af buldrende torden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere