Læge i retten for at krænke patienter

Søren Ventegodt er tiltalt for uden grund at have berørt kvinders genitalier. Patienter blev udsat for fare

Den omstridte læge Søren Ventegodt skal nu forsvare sig i retten mod anklager om groft sløseri i behandlingen af fem patienter.

"Uden lægefaglig begrundelse" skal han for eksempel have berørt en kvindes genitalier og kysset hendes venusbjerg, står der i anklageskriftet.

Sagen begynder mandag i Københavns Byret og vil strække sig over seks dage i alt.

Anklageskriftet drejer sig ikke om decideret sædelighedskriminalitet.

Derimod tiltales Ventegodt for at have overtrådt lov om autorisation af sundhedspersoner.

Og ud over straf vil anklageren fra Københavns Politi kræve, at byretten forbyder ham at optræde som læge og at behandle syge personer.

To kvinder blev uden god grund berørt på genitalierne af lægen, og den ene blev udsat for gentagne seksualiserende manipulationer, påstås det i anklageskriftet.

Søren Ventegodts behandling var direkte farlig, hævder politiet.

Om en mandlig patient hedder det for eksempel, at Ventegodt accepterede, at manden holdt op med at tage sin medicin, selv om det gav risiko for "alvorlig og langvarig forværring".

Om en kvinde står der i anklageskriftet, at Ventegodt fortsatte behandlingen, selv om den kan have været en medvirkende årsag til, at hun kom ud i sindssygelig tilstand.

På den såkaldte Forskningsklinik for Holistisk Medicin i det indre København havde Søren Ventegodt fra 2004 til 2006 sine helt egne idéer.

For eksempel mente han, at en kræftsyg kvindes sygdom var et symptom på en indre konflikt mellem livsvilje og dødsønske.

Men denne teori er uden lægefaglig dokumentation, hævder anklagemyndigheden.

Samme kvinde blev i øvrigt opfordret til at smide sin søn ud af hjemmet og eventuelt at forlade manden, fremgår det.

Den nu 51-årige Søren Ventegodt nægter sig skyldig.

I begyndelsen af marts optrådte han også i byretten og accepterede her en bøde på 5000 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere