Russisk kaptajn udvist efter spritsejlads

En mand måtte fires ned på løbsk skib og vække styrmand, da kaptajnen var døddrukken

En russisk kaptajn blev fredag ved Retten i Holbæk idømt 30 dages fængsel efter en natlig spritsejlads ned gennem Kattegat i februar.

Desuden blev han frakendt retten til at føre skib eller arbejde i et maskinrum i et år, ligesom han blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Søværnets Operative Kommando (SOK) måtte sætte det helt store maskineri i sving, da man natten til den 18. februar konstaterede, at coasteren "Danica Hav" var ude af kurs og i fare for at støde på grund.

Den 82 meter lange coaster var på det tidspunkt sejlet over det lave vand ved Sjællands Rev, som ligger nordnordvest for spidsen af Sjællands Odde og havde kurs mod syd gennem Sejerø Bugt.

SOK sendte flere skibe ud til coasteren, og flyvevåbnet sendte en helikopter. Det endte med, at en redder fra helikopteren måtte hejses ned på skibet, hvor han fandt kaptajnen døddrukken på broen.

På det tidspunkt var skibet 4,8 sømil fra land - det svarer ifølge SOK til cirka en halv times sejlads.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt efterfølgende den russiske kaptajn, som fik lov til at aflevere en blodprøve ud på morgenen. Den viste en promille på 2,18, og det var vel at mærke adskillige timer efter hændelsen.

Kaptajnen har siddet 25 dage i varetægtsfængsel, så fængselsstraffen er udstået, og han er ifølge politiet allerede sat på et fly til Rusland.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere