Drabsoffer mindes

Cem Aydin ville i dag være fyldt 22 år. Derfor har hans storebror Dogu Aydin arrangeret en mindeaften med musikalske indslag. Lars Løkke og frue blandt deltagerne

Lars Løkke holdt tale ved aftenens mindearrangement (Foto: jesper Mortensen)
Lars Løkke holdt tale ved aftenens mindearrangement (Foto: jesper Mortensen)

Cem Aydin ville i dag være fyldt 22 år. Derfor har hans storebror Dogu Aydin arrangeret en mindeaften med musikalske indslag, der skal skabe fokus på den meningsløse vold som Cem blev offer for. Cem Aydin blev tævet ihjel på Frederiksberg den 19. januar af en større gruppe voldsmænd, som stadig er stadig på fri fod.

Til mindeaftenen er tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen dukket op.

- jeg er beæret over at være inviteret, og det er fantastisk med så stor en opbakning (der var over 2.000 tilstede, red). Samtidig møder jeg en storebror, der ser sin lillebror dø fra sig på en meningsløs måde, men ikke lader sig slå ud af sin sorg, siger den tidligere statsminister til ekstrabladet.dk.

Han er ikke færdig med at støtte Dogu og familien.

- Jeg har talt med ham om, at det ikke skal være en politisk sag, men vi kan mødes over en kop kaffe og drøfte, hvad der skal ske fremadrettet. Måske kan vi finde ud af noget i Lars Løkke-fondens regi, siger Venstre-lederen.

Dogu Aydin er parat til et samarbejde.

- Aftenen er gået fantastisk indtil nu. En meget, meget flot opbakning. Jeg er glad for, at både Mogens Lykketoft og Lars Løkke ville komme. Jeg vil også i de kommende år på min lillebrors fødselsdag afholde sådanne arrangementer som protest mod den meningsløse vold, siger Dogu til ekstrabladet.dk.

Han vil gerne mødes med Lars Løkke for at tale om, hvad man ellers kan sætte i værk.

- Han har spurgt om jeg har konkrete forslag, og jeg nævnte, at man f.eks. kunne lave en fodboldturnering for utilpassede unge. Det vil vi tale videre om.

En af aftenens mange frivillige er den kurdiske sangerinde Cane.

- Jeg mødte Dogu for mange år siden, hvor han hjalp mig, da jeg var inde i en svær periode i mit liv. Derfor vil jeg gerne træde til og støtte ham og hans familie i deres situation, siger hun.

Mindeaftenen foregår i selskabslokalet "Star Event" på Slotsherrensvej 107 i Vanløse og startede kl. 16:00

1 af 3 Privatfoto
2 af 3 En frivillig tænder et lys for Cem (Foto: Jesper Mortensen)
3 af 3 Lars Løkke holdt tale ved aftenens mindearrangement (Foto: jesper Mortensen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere