Danske krigsskibe tester OL-terrorberedskab

Den største britiske flådeøvelse i årevis, der også har dansk deltagelse, skal finde sted ud for Skotland

Den britiske flåde indleder i næste uge en militær øvelse vest for Skotland, hvor beredskabet over for terrortrusler skal testes forud for OL i London senere i år, oplyser den britiske flåde til flere internationale medier.

Den et uge lange øvelse, der kaldes den største i en årrække, vil have over 8000 deltagere på 32 flådefartøjer, og den indledes mandag.

Manøvren, som har kodenavnet Exercise Joint Warrior, har til formål at forberede flåden på uventede trusler og farlige situationer forskellige steder på kloden, hedder det i de officielle pressemeddelelser.

I år vil der deltage over 3000 mand fra andre flådestyrker - deriblandt fra USA, Danmark, Norge, Frankrig og Tyskland, oplyses det.

Den britiske flåde siger, at der vil blive trukket på erfaringer fra Nato-missioner i Libyen sidste år med henblik på at sikre sikkerheden i London under OL.

- Det er en hjørnesten i øvelsen, at vi får mulighed for at deltage i kollektiv træning med andre Nato-lande og allierede, så vi kan opretholde vores høje alarmberedskab, siger den øverstbefalende på skibet HMS Bulwark, kaptajn Alec Burton.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere