Troede to automatgeværer var 29 kilo hash

To brødre skal i fængsel for at grave en kasse med automatgeværer ned og påstå, at kassen indeholdte hash

Graver du to M95-automatgeværer ned, men påstår i stedet, at der er tale om 28,8 kilo hash, har du ikke den bedste sag på hånden.

Det måtte brødrene Abdelhafid El Khattoli og Ismail Khattoli sande, da Østre Landsret fredag eftermiddag uddelte fængselsdomme på henholdsvis to år til den ene bror og 20 måneder til den anden.

I forhold til byrettens afgørelse er ankesagen dog faldet ud til brødrenes fordel, der dengang blev idømt to år og tre måneders fængsel hver.

Mændene er dømt for forsøg på at skaffe automatgeværerne af vejen - eller rettere under jorden - nær Søminen, et gammelt minedepot klods op ad Christiania.

Deres plan gik i vasken, da nogle patruljerende betjente tilfældigvis tog dem på fersk gerning med frisk jord på hænderne.

De måbende brødre påstod prompte, at den nedgravede kasse indeholdt 28,8 kilo hash og ikke geværer af nogen art.

I byretten forklarede brødrene, at nogle fyre på Christiania havde givet dem kassen - indeholdende hvad de troede, var hash - og bedt dem om at grave den ned.

Betjentene havde kørt rundt på må og få, og var tilfældigvis stoppet ved Søminen for at strække benene.

Nogle underlige lyde fra et buskads havde fået dem til at kigge bag et buskads, hvor synet af de overraskede Khattoli-brødre mødte dem.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere