Læger er uenige om al-Khawaja-rapport

Stor uenighed om rapport om al-Khawajas helbred får nu læge til at sende sin egen rapport til Bahrain

Der er opstået stor uenighed mellem de to internationale læger, der skulle tilse og komme med en uafhængig rapport om den sultestrejkende dansk-bahrainske aktivist Abdulhadi al-Khawajas helbredstilstand.

Den hollandske læge Joost den Otter, der er tilknyttet International Rehabilitation Council for Torture Victims (IRCT), der har base i København, har derfor sendt sin egen rapport til myndighederne i Bahrain med krav om, at den bliver offentliggjort.

Den anden læge kommer fra Kairo i Egypten.

- De to læger kunne ikke blive enige om, hvor meget rapporten skulle dække. Om man kan vurdere helbredstilstanden ud fra enkelte målinger på en enkelt dag, eller om man skal se det i et bredere perspektiv.

- Vi mener helt sikker, at man skal ind og se det i en bredere kontekst, og ikke kun ud fra enkelte målinger af blodtryk og blodsukker på en enkelt dag, siger Scott McAusland, der er kommunikationschef i IRCT, til Ritzau.

Al-Khawaja har sultestrejket i mere end to måneder. Han blev anholdt sidste år i forbindelse med en demonstration i Bahrain mod styret og siden idømt livsvarigt fængsel. I løbet af sultestrejken har han tabt sig mere end 10 kilo og udviklet fedtlever.

Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (S), EU, USA og FN har presset på for at få ham udleveret til Danmark. De bahrainske myndigheder har hele tiden fastholdt, at al-Khawaja har det godt, og det var også meldingen så sent som tirsdag.

- Hvis ikke de bahrainske myndigheder offentliggør vores konklusioner, som de har lover, så offentliggør vi selv rapporten, siger Scott McAusland.

De to læger besøgt al-Khawaja søndag og mandag og har siden forsøgt at blive enige om rapporten. IRCT sendte sin rapport af sted fredag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere