Tiltalt: Eks-bokser var højrehånd for toprocker i hashliga

Retssagen begynder i dag - liga tiltalt for indsmugling af 3,6 tons hash

Før var han hårdtslående og blodig. Nu er han sigtet som håndlanger i en sag om et ton hash. (Foto: Finn Frandsen)
Før var han hårdtslående og blodig. Nu er han sigtet som håndlanger i en sag om et ton hash. (Foto: Finn Frandsen)

Ifølge politiet og anklagemyndigheden styrede HA-rockeren og hans højrehånd en hashliga, der smuglede hash fra Spanien til Danmark. Retsagen mod den formodede hashliga begynder ved Københavns Byret i dag. De tiltalte nægter sig skyldige.

Se de vilde billeder af politiets hashfund her

Ifølge anklageskriftet stod hash-ligaen for alle led i leveringen af hash - fra det blev landet i Spanien, til det røg på hashbodernes diske i Pusherstreet.

Læs også: Bokser og rocker i sag om 3,6 tons hash
Fire mænd er tiltalt i sagen - mens to polakker, der fungerede som kurerer, allerede er dømt.

Politiet: Sag linker Hells Angels til hashsalg
Ifølge anklageskriftet menes hashligaen at have stået for indsmugling af godt 3,6 tons hash.

- Det er en stor og spændende sag, der ifølge vores overbevisning tegner et godt billede af, hvordan hash smugles fra Spanien til Danmark. Set fra vores synspunkt er et af de vigtigste elementer i sagen, at en fuldgyldig HA-rocker er tiltalt for at stå bag indsmugling af hash, der ifølge anklageskriftet endte med at blive udbudt til salg på Christiania. Vi mener dermed at have bevist en sammenhæng mellem Hells Angels og hashsalget i Pusherstreet, siger Magnus Andreasen, chef for Task Force Øst, en særlig politi-enhed, der målrettet bekæmper rocker- og banderalteret kriminalitet.

Læs her: Tidligere topbokser fængslet i stor hashsag

Hashlagre i Roskilde
Den 53-årige HA-rocker, der hører til afdelingen South End i Ishøj, menes at være ligaens bagmand, mens hans højre hånd er en 30-årig, tidligere professionel Stald Palle Bokser, der blandt andet gjort sig ved flere Mikkel Kessler-stævner.

Med bil er hashen fragtet fra Spanien til Danmark, hvor den i første omgang blev leveret til lagerlokaler i Roskilde-området. Her blev hashen delt i mindre portioner og kørt til de små havne langs Køge Bugt, hvor hashen ifølge anklageskriftet igen blev lastet om og kørt til et haveforenings-hus på Amager, hvor eks-bokseren havde adresse.

Herfra blev hashen ifølge anklageskriftet fragtet til Pusherstreet i portioner på cirka tyve kilo.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere