To mænd beskudt på Nørrebro

Lige umiddelbart har mændene ikke relationer til bandemiljøet

To tilsyneladende helt almindelige borgere blev i nat beskudt i deres bil, da de kom kørende ved Stengade på Nørrebro i København.

Politiet fik anmeldelsen kl. 01.41.

Det er endnu uvist, præcis hvor mange skud, der er blevet afgivet, men der er formentlig tale om omkring fem skud. Der er fundet fragmenter af afskudte patronhylstre på gerningsstedet, og bilen blev ramt ved skyderiet. Ingen af mændene kom dog til skade, men undersøgelser skal nu vise, hvor projektilet ramt, og hvor tæt mændene var på at blive ramt.

- Der er også en lille sten, som vi har en lille fidus til, om nogen har haft fat i. Vi har nogle oplysninger om, at der er kastet en sten mod en bil, og det kunne være, nogen har rørt den, siger den centrale efterforskningsleder Gunnar Nørager til ekstrabladet.dk.

Det er formentlig nogle mennesker, der stod inde i Folkets Park, der afgav skuddene. Men politiet har ikke på nuværende tidspunkt noget brugbart signalement af gerningsmændene.

Folkets Park er kendt som hjemsted for hashhandlere med tilknytning til Blågårds Plads, og det er langt fra første gang, at der er skudt efter tilfældige og udvalgte, som af den ene eller anden grund er blevet set på som fjender.

Blandt de tilfældige ofre var en færørsk mand, der blev skudt på hjørnet af Korsgade og Griffenfeldtsgade i marts 2009, da han var på vej til en koncert sammen med en kammerat og sænkede farten, fordi de skulle finde vej. Han blev livsfarligt såret med skud i ryggen, men overlevede.

- Har de forurettede kunnet give en forklaring på, hvorfor de skulle skydes efter?

- Nej, ikke ud over at de er i området under kørsel i Stengade. Vi har ikke nogen oplysninger om, at de skulle være andet end almindelige borgere, siger den centrale efterforskningsleder Gunnar Nørager.

Politiet skal nu arbejde videre med de spor og oplysninger, som der er samlet ind i nattens løb.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere