Ofre for knivstik på OUH er udskrevet

En læge og to sygeplejersker er udskrevet, efter de blev såret af knivstik på psykiatrisk afdeling i Odense.

De to sygeplejersker og den læge, der blev såret af en 47-årig psykisk syg mands knivstikkeri for snart en måned siden på Odense Universitetshospital (OUH) er kommet sig så meget ovenpå overfaldet, at de nu er udskrevet.

De får sandsynligvis ikke fysiske mén efter knivstikkene, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Lægen, en 34-årig mand, fik skåret maven op, mens en 34-årig sygeplejerske blev stukket i ansigtet og på brystet. Hendes 30-årige kollega fik perforeret bugvæggen.

Afsnittet, der har været midlertidigt lukket efter ulykken, åbnes fra 16. april gradvist igen, og senere tager afdelingsledelsen så stilling til, hvornår der kan åbnes yderligere for patienter.

Den psykisk syge mand, der nu er sigtet for tredobbelt drabsforsøg, har i retten forklaret, at han havde taget kniven med hjemmefra, og at den var i hans taske.

Manden forklarede, at han ikke overfaldt de tre hospitalsansatte for at slå dem ihjel.

Om årsagen til overfaldet forklarede manden i retten, at han var utilfreds med, at han ikke kunne komme hjem.

Manden blev tvangsindlagt på hospitalets lukkede afsnit, efter han selv havde henvendt sig på skadestuen, fordi han havde det dårligt.

Men da personalet ville indlægge ham, modsatte manden sig og barrikaderede sig efterfølgende i et værelse.

Overfaldet på de tre hospitalsansatte førte til, at Arbejdstilsynet gik ind i sagen og forlangte en klarere beskrivelse af procedurerne omkring kropsvisitation på landets psykiatriske afdelinger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere