Politiet om brutalt bandeopgør: Knivstik hævn for knivstik

Kom knivoffer til hjælp: Nu er de selv sigtet for tidligere knivstikkeri

Øje for øje.

Hævn for hævnens skyld er er et kernebegreb, når det gælder foståelsen af de middelalderlige æresbegreber i det storkøbenhavnske bandemiljø.

I aftes blev en 33-årig mand alvorligt kvæstet af knivstik på Vesterbro. For øjnene af nære pårørende, blev han dolket gentagne gange, mens han omkring klokken 21 sad og spiste på en shawarmabar på Vesterbrogade.

Otte gange stak de maskerede gerningsmænd offeret med kniv i ballen, låret og maveregionen, før de stak af igen.

Læs også: Dolket igen og igen på shawarma-bar

Offeret overlevede med nød og næppe de mange knivstik. Hvilket muligvis var rent held - vurderet ud fra den iskolde brutalitet og beslutsomhed med hvilket, gerningsmændene udførte overfaldet.

Hævn
- Vi har en begrundet formodning om, at knivoverfaldet i aftes var hævn for et andet knivstikkeri i P. Knudsens Gade, Københavns Sydhavn, torsdag i sidste uge.

Gårsdagens knivstikkeri førte til et pludseligt gennembrud i sagen om knivstikkeriet fra Sydhavnen. To mænd er nu sigtet i den sag. De fremstilles i grundlovsforhør i dag.

Den ene blev anholdt, da han i aftes kom kørende i høj fart frem til Vesterbrogade, hvor den 33-årige mand kort for inden var blevet knivstukket. Bilen kørte gennem politiafspærringerne havde sat op efter knivstikkeriet. Bilen havde nær ramt en betjent i farten.

Knivstikkeri i Sydhavnen
- Den bil, har vi har søgt efter et stykke tid i forbindelse med episoden i P. Knudsens Gade, siger politikommissær Knud Hvass fra Københavns Politis bandeenhed.

Læs her: Knivoffer udsat for voldsom afstraffelse

Ifølge politiet har offeret fra gårsdagens knivstikkeri tilknytning til grupperingen Brothas med rødder i Mjølnerparken, Nørrebro.

Manden, der blev anholdt i aftes - og som i dag fremstilles i dommervagten - har ifølge politiet ligeledes tilknytning til Brothas, mens offeret fra knivistikkeriet Skærtorsdag i Sydhavnen kan knyttes til en gruppering kaldet Sjælør-banden.

Begge knivstikkerier kan tilsyneladende spores tilbage til en intern, person-relateret konflikt i det mudrede kludetæppe, der udgør bandemiljøet i København, erfarer ekstrabladet.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere