Anklaget for dobbeltdrab: Nu vil han tale ud

Forsvarsadvokat afslører, at Vincent Smith har besluttet at fortælle, hvad han ved, om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven

Den tiltalte i sagen om dobbeltdrabet i Odense, Vincent Smith, har indtil nu nægtet at tale med politiet om sagen, men i retten er klar til at udtale sig, siger hans forsvarer Jesper Storm Thygesen. (Privatfoto)
Den tiltalte i sagen om dobbeltdrabet i Odense, Vincent Smith, har indtil nu nægtet at tale med politiet om sagen, men i retten er klar til at udtale sig, siger hans forsvarer Jesper Storm Thygesen. (Privatfoto)

Den 38-årige Vincent Smith vil ikke som hidtil være tavs og lægge armene over kors, når den drabstiltalte fynbo mandag får ordet under retssagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense.

Han har ellers hidtil nægtet at udtale sig direkte til Fyns Politi, og har også afvist at svare på spørgsmål i forbindelse med møder i retten efter sin anholdelse sidste forår få uger efter drabet på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen.

– Jeg forventer, at han vil udtale sig og svare på spørgsmål fra anklager og fra mig, når retssagen begynder. Det er i hvert fald, hvad han har sagt til mig, forklarer den tiltaltes forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen overfor ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Nu kan sandheden høres om dobbeltdrabet

Rådet til tavshed
Forsvareren lægger ikke skjul på, at han har bakket op om Vincent Smiths tavshed i den højtprofilerede drabssag.

– Jeg rådede min klient til at lade være med udtale sig til politirapporten, da jeg kom ind i billedet. Det var, syntes jeg, en udmærket idé, når det som her ikke ville rykke noget i forhold til en løsladelse, fortæller Jesper Storm Thygesen.

Læs også:

Se også: Sigtet for dobbeltdrab skifter navn

Forsvarsadvokaten vurderer, at det generelt aldrig gavner sigtede eller tiltalte i straffesager at udtale sig til politiet i forbindelse med en straffesags efterforskning.

– Man kunne komme til at huske forkert, og det kunne så blive brugt mod én senere. Det vil kunne bidrage til at fremstille én som utroværdig, siger advokaten, det til gengæld vil betegne det som 'underligt', hvis en tiltalt i f. eks. en drabssag ikke vil udtale sig, når retten skal tage stilling til skyld, straf og bevisførelse.

Nej til referatforbud
Vincent Smiths tavshed i hele forløbet førte for nylig til, at anklagemyndigheden anmodede om referatforbud i forbindelse med hans eventuelle forklaring i retten.

Læs også:

Se også: Sandheden skjules i sagen om dobbeltdrabet

Det hentede støtte hos to ud af tre dommere i byretten, men Ekstra Bladet kærede kendelsen og blev i det stykke bakket op af Vincent Smiths forsvarer. Østre Landsret gav senere Ekstra Bladet medhold i, at et referatforbud ville stride mod grundlovsfæstede principper i retsplejen og reglerne om offentlighed i retsplejen.

Læs også:

Se også: Maskinpistol fastslået som mordvåben i dobbeltdrab

Den 49-årige økonomichef Heidi Nielsen og hendes fire år ældre ægtemand, operationslæge Bjarne Johansen blev dræbt 13. april sidste år under en aftentur i Tusindårsskoven sydvest for Odense.

Parret, der har fire sammenbragte børn, blev mejet ned med en ældre Husquarna 37/39-maskinpistol. De blev ramt fra flere vinkler af mindst 18 projektiler. Hvorfor de skulle dø, har offentligheden aldrig fået indblik i.

1 af 2 Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev skudt på klos hold i Tusindårsskoven i Odense den 13. april sidste år.
2 af 2 Den tiltalte i sagen om dobbeltdrabet i Odense, Vincent Smith, har indtil nu nægtet at tale med politiet om sagen, men i retten er klar til at udtale sig, siger hans forsvarer Jesper Storm Thygesen. (Privatfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere