Ingen teknisk fejl bag Hercules-styrt

Det norske Hercules transportfly, der styrtede i Sverige, havde ifølge havarikommissionen ingen tekniske fejl.

Havarikommissionen, der efterforsker årsagen til, at et norsk C-130 Hercules-fly i marts fløj ind i det svenske bjergmassiv Kebnekaise, har ikke fundet nogen tekniske fejl på flyet. Ulykken kostede fem norske officerer livet.

Det norske fly bragede ind i bjergsiden under en transportopgave, da det deltog i øvelsen Cold Response 15. marts.

Siden da har en havarikommission arbejdet på at finde årsagen til, at det norske forsvars nyeste fly styrtede og eksploderede.

- Endnu har vi ikke fundet noget, der tyder på, at der har været tekniske fejl på maskinen, siger brigadechef Per Egil Rygg til avisen VG. Han er leder af den norske del af havarikommissionen.

Hverken taleregistratoren eller færdskriveren - de såkaldte sorte bokse - er fundet endnu. Alligevel regner Rygg med, at kommissionen vil finde ud af, hvad der skete, umiddelbart inden flyet ramte Kebnekaises vestvæg.

- Selv om der stadig forestår et større analysearbejde, ser det ud til, at vi har tilstrækkeligt med oplysninger til at kunne sige noget om ulykkesårsagen - også uden de sorte bokse, siger Per Egil Rygg.

Han tør dog ikke at sige noget om, hvornår kommissionen er klar med en foreløbig rapport.

De svenske retsmedicinere oplyste onsdag, at man havde identificeret de fem norske officerer, som omkom ved ulykken.

Havarikommissionen fremviser fredag i en hangar i Kiruna de rester af det norske C-130J Hercules-transportfly, som er hentet ned fra Kebnekaise.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere