Massemorderen Breivik får selv dødstrusler

Den norske terrorist og massemorder, Anders Behring Breivik, siger, at han har modtaget konkrete dødstrusler.

Foto: AP
Foto: AP

Den terrortiltalte 33-årige norske højreekstremist, Anders Behring Breivik, har sagt til sine nye psykiatere, at han har modtaget to konkrete dødstrusler, og at han kender navnene på mindst 10 personer, som vil dræbe ham.

- Jeg har fået to trusler, og jeg er vidende om mindst 10, som vil dræbe mig, siger Breivik til de nye sagkyndige, psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas, ifølge avisen Dagbladet.

Alle kilder bekræfter over for Dagbladet, at Breivik faktisk har modtaget sådanne trusler. Forsvarerne kender ikke til detaljerne om dødstruslerne.

- Vi lægger til grund, at truslerne er kommet med post. Vi regner med, at fængslet har sagerne under kontrol, og at de eventuelt viderebringer den slags ting til politiet, siger Tord Jordet, en af Breiviks fire forsvarere.

Ifølge Dagbladet er der ikke iværksat en efterforskning mod specifikke personer på baggrund af truslerne.

Når retssagen mod den terrortiltalte nordmand indledes mandag, vil der være massive sikkerhedsforanstaltninger. Anders Behring Breivik vil også sidde bag en skudsikker glasvæg under den 10 uger lange retssag i Tinghuset i Oslo.

Anders Behring Breivik er tiltalt efter den norske terrorparagraf og for massemord ved 22. juli sidste år at have detoneret en bombe i regeringskvarteret i det centrale Oslo. Otte mennesker blev dræbt.

Efterfølgende kørte han til øen Utøya, hvor Arbeiderpartiets Ungdomsforbund holdt sommerlejr. Iklædt en falsk politiuniform skød og dræbte Breivik 69 fortrinsvis unge mennesker med en automatriffel og en pistol.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere