Løkke og Lykketoft går i kamp mod vold

I morgen støtter musikstjerner, Lars Løkke, Mogens Lykketoft og flere op om kampen mod vold til en musikalsk mindeaften

Cem Aydin blev kun 21 år gammel (Foto: Politifoto)
Cem Aydin blev kun 21 år gammel (Foto: Politifoto)

Se Mogens Lykketoft opfordre til at deltage i mindeaften i videoen herover

-----------------Fredag den 13 klinger oftest af uhygge.

Men Dogu Aydin har istedet tænkt sig at fylde morgendagen med taler fra tidligere statsminister Lars Løkke, Mogens Lykketoft og tyrkiske musikstjerner til en musikals mindeaften for at skabe fokus omkring voldsofre.

Dogu har ikke valgt fredagen tilfældigt. Hans lillebror Cem ville i morgen være blevet 22 år.

Sin fødselsdag nåede Cem ikke at opleve. Han blev den 19 januar på Frederiksberg i København brutalt slået og sparket ihjel af 8-10 gerningsmænd, som stadig er på fri fod.

Til mindehøjtideligheden i morgen, der bliver afholdt klokken 16 på Slotsherrensvej 107 i Vanløse, dukker flere kendte ansigter op.

Læs mere:

112 - 31. jan. 2012 - kl. 13:41 Kun 10 nye henvendelser om Cem-drabet

Håb forude
- Jeg vil gerne være med til at vise, at vi ikke accepterer brutal vold i vores samfund. Derfor arrangerer vi en musikalsk mindeaften. Det er ikke kun for min lillebrors skyld. I mit job som læge ser jeg alt for ofte ofre for grov vold komme ind på skadestuen. Sådan skal det ikke være i Danmark, siger Dogu Aydin.

Det er anden gang, at storebroren stabler et arrangement på benene til minde for sin afdøde lillebror.

I februar måned arrangerede han en fredsmarch, hvor mange tusind mennesker mødte op.

Politiet har haft meget få beviser at gå efter.

- Politiet ved stadig ikke, hvem de otte mænd var, der tæskede ham ihjel. Det er svært. For mig giver det en lille smule fred at arrangere en mindeaften. Det bringer ikke min bror eller de andre voldsofre tilbage, men måske skaber det en verden med lidt mindre accept af vold, siger Dogu og giver udtryk for, at han dog tror, at politiet har noget mere konkret at gå efter.

Læs mere:

Cems bror, Dogu Aydin, håber på stor opbakning til marchen (Foto: Jan Unger) 112 - 16. feb. 2012 - kl. 11:59 Stjerner støtter Cem-demonstration

1 af 2 Dogu Aydin fortæller, at tiden er gået i stå for familien, som stadig kæmper med sorgen over Cems død (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Cem Aydin blev kun 21 år gammel (Foto: Politifoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere