Vagtmand anholdt og sigtet for teenagerdrab

Politiet i Florida har anholdt og vil sigte frivillig vagtmand for drab på den sorte teenager Trayvon Martin

Trayvon Martin (tv) var ubevæbnet, da han blev skudt og dræbt af den frivillige vagtmand George Zimmerman. (Foto: AP)
Trayvon Martin (tv) var ubevæbnet, da han blev skudt og dræbt af den frivillige vagtmand George Zimmerman. (Foto: AP)

George Zimmerman, en selverklæret vagtmand, som dræbte en sort teenager i Florida, er anholdt og vil blive sigtet for uagtsomt manddrab. Det oplyser anklager Angela Corey på et pressemøde onsdag aften lokal tid.

– Jeg kan bekræfte, at han er tilbageholdt. Han meldte sig selv, siger anklageren, der fik til opgave at granske skuddrabet på den 17-årige Trayvon Martin.

George Zimmermans advokat, Mark O'Mara, siger, at hans klient er uskyldig.

– Han vil erklære sig ikke-skyldig, siger O'Mara, der tilføjer, at Zimmerman er ved godt mod.

– Han er okay. Jeg er ikke bekymret for hans mentale tilstand på nuværende tidspunkt, siger O'Mara.

Trayvon Martin blev dræbt 26. februar, da han var på vej hjem fra en kiosk og blev konfronteret med George Zimmerman, der deltog i et frivilligt nabovagtværn. Zimmerman, 28, skød og dræbte den ubevæbnede teenager under omstændigheder, der stadig er uklare.

Zimmerman blev ikke straks anholdt af politiet, da myndighederne oprindeligt vurderede, at han handlede i selvforsvar - og så kan han ifølge en lov i Florida ikke retsforfølges.

Drabet har udløst protester i USA, hvor især den sorte befolkning opfatter myndighedernes håndtering af sagen som udtryk for racisme. Præsident Obama har kaldt drabet for en 'tragedie' og opfordret til en tilbundsgående efterforskning af sagen.

George Zimmerman, der har en hvid far og en latinamerikansk mor, var inden sin anholdelse gået under jorden af frygt for sit liv. Han oprettede tidligere på ugen en hjemmeside, hvor han beder om penge til sit forsvar.

1 af 2 George Zimmerman er fængslet i Sanford nær Orlando, hvor den tragiske nedskydning fandt sted. (Foto: AP)
2 af 2 Trayvon Martin (tv) var ubevæbnet, da han blev skudt og dræbt af den frivillige vagtmand George Zimmerman. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere