Netbanktyve for retten på Fyn

Fire mænd er på anklagebænken for omfattende svindel med netbankkonti

Fire mænd forsøgte at svindle sig til hundredtusindvis af kroner ved at hacke sig ind på computere hos firmaer og private.

Sådan lyder anklagerne mod mændene i en sag, der begynder torsdag ved Retten i Odense.

To af mændene, MH og BK, er tiltalt for at have installeret såkaldt mal-ware hos firmaet Dan-Gardin A/S. På den måde fik mændene fat i godt en million kroner af firmaets penge.

Via den installerede software fik mændene nemlig overført penge fra firmaets netbank til andre konti, hvorfra pengene blev hævet.

Den ene af mændene, MH, er desuden tiltalt for at installere mal-ware hos selskabet Hyllekilde Glas A/S.

Her forsøgte han sammen med en eller flere uidentificerede kumpaner at overføre knap en kvart million kroner via firmaets netbank til en konto i Arbejdernes Landsbank.

Det mislykkedes dog, fordi firmaet havde beskyttet sin konto med en sms-godkendelsesprocedure, som træder i kraft ved overførsel af større beløb.

MH er desuden tiltalt for sammen med to andre mænd, der også er på anklagebænken, at ville lænse en konto for en halv million kroner ved at installere mal-ware på en computer. Også det slog fejl.

Ud over anklagerne om bedrageri er MH og BK tiltalt for en række andre forhold. De drejer sig blandt andet om tyveri og ulovlig omgang med hittegods.

Derudover er der rejst tiltale for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, våbenloven, og den lov, som forbyder visse dopingmidler.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere