Medier: Zimmerman sigtes i drabssag i Florida

George Zimmerman vil blive sigtet i forbindelse med drabet på den 17-årige Trayvon Martin i Florida

George Zimmerman, 28, er gået under jorden af frygt for sit liv. (Foto: AP)
George Zimmerman, 28, er gået under jorden af frygt for sit liv. (Foto: AP)

Den selverklærede vagtmand George Zimmerman, som skød og dræbte den sorte teenager Trayvon Martin i Florida, vil blive sigtet i sagen. Det rapporterer flere amerikanske medier.

Det er endnu ikke klart, hvad sigtelsen vil lyde på, men det vil næppe være overlagt drab, da den særlige anklager i sagen, Angela Corey, ikke mener, at det kan føre til domsfældelse. Corey vil holde et pressemøde om sagen natten til torsdag dansk tid.

Trayvon Martin, 17, blev dræbt 26. februar, da han var på vej hjem fra en kiosk og kom på kant med George Zimmerman, der deltog i et frivilligt nabovagtværn. Zimmerman skød og dræbte teenageren under omstændigheder, der stadig er uklare.

Det har vakt store vrede, at Zimmerman ikke er blevet anholdt af politiet. Det skyldes, at myndighederne oprindeligt vurderede, at han handlede i selvforsvar - og så kan han ifølge en lov i Florida ikke retsforfølges.

Drabet har udløst massive protester i USA, hvor især den sorte befolkning opfatter myndighedernes håndtering af sagen som udtryk for racisme.

George Zimmerman, der har en hvid far og en latinamerikansk mor, er gået under jorden af frygt for sit liv. Han oprettede tidligere på uge en hjemmeside, hvor han beder om penge til sit forsvar.

1 af 2 En ubevæbnet Trayvon Martin blev dræbt, da han kom på kant med George Zimmerman, der deltog i et frivilligt nabovagtværn. (Foto: AP)
2 af 2 George Zimmerman, 28, er gået under jorden af frygt for sit liv. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere