Össjö mindedes Sarah, Nanna, Malene og Hans

Rørende mindegudstjeneste for fire af ofrene for dødsbranden ved Tidaholm

Nanna, Sarah, Hans og Malene blev mindet i kirken i Össjö onsdag aften. (Foto: Kenneth Meyer)
Nanna, Sarah, Hans og Malene blev mindet i kirken i Össjö onsdag aften. (Foto: Kenneth Meyer)

For kort tid siden sluttede mindegudstjenesten i svenske Össjö, hvor det lille svenske lokalsamfund mindedes niårige Nanna, syvårige Sarah og deres mor og far, Malene Houdorf Madsen og Hans Vt Veer.

Familien, der sammen med vennerne Mikkel Keiser Nielsen og hans hustru, Marie, omkom i den frygtelige brand i ødegården ved Tidaholm i weekenden, var faldet fantastisk godt til efter deres flytning til Össjö, og hele byen var lammet af sorg, da det stod klart, at den danske tilflytterfamilie var døde i påskebranden.

Læs også:

Se også: Galleri - De indebrændte fra Sverige mindes på nettet

Derfor tøvede byens præst Lena Sahlee Persson ikke med at indkalde til en mindegudstjeneste i aften, så det lille samfund kunne mindes danskerne, som var meget vellidte.

- Det bliver en mindehøjtidelighed for kammeraterne og deres forældre i børneperspektiv. En enkel mindehøjtidelighed for kammeraterne, men den er åben for alle. Efter tragedien er der blevet sat mange ting i værk. En krisegruppe har været samlet. Der er sat ind med ekstra personale på skolen, og kirken har besluttet at holde denne mindehøjtidelighed. Hvis nogen har brug for kirken, er vi der altid, sagde sognepræst Lena Sahlee Persson tirsdag til Ekstra Bladet.

Og det blev børnene, der kom i centrum i den cirka 30 minutter lange ceremoni.

Læs også:

Nanna og Sarah her sammen med deres mor, Malene. Alt for tidligt forlod de verden. (Privatfoto) 112 - 10. apr. 2012 - kl. 16:20 Nanna og Sarah mindes på skolen

Der var cirka 100 deltagere i mindegudstjenesten, og de var samlet i byens forsamlingshus og begav sig i samlet flok mod kirken.

- Det var nogle dejlige børn. De legede med mine børnebørn, og niårige Nanna red på vores rideskole, siger danske Joan Genart, der er bosiddende i Össjö.

I kirken fik alle børnene udleveret en sten, som de skulle skrive deres navn på og lægge i en kurv oppe ved alteret som et symbol på alle de kammerater Nanna og Sarah havde i byen.

Der blev tændt lys og sunget to ganske korte salmer.

Læs også:

Se også: Familien besøger brandstedet

En kvinde spillede guitar som akkompagnement til salmerne.

En dreng blev ulykkelig under en af salmerne og brød grædende sammen og blev ledsaget ud af kirken af sin mor.

- Det der er sket, findes der ikke ord for, men jeg tror, gud tager hånd om Nanna, Sarah og deres far og mor, sagde sognepræst Lena Sahlee Persson under mindegudstjenesten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere