Betjent kørte 4150 km. privat i politibil

En politibil blev brugt som gratis transport mellem en politimands hjem og hans arbejde, mener statsadvokaten, der kræver betjenten idømt fængsel for brugstyveri

En civil politibil blev brugt privat af en betjent fra politiet i Københavns Lufthavn, mener anklagemyndigheden. Betjenten risikerer fængsel. (Modelfoto: Claus Bonnerup/Polfoto)
En civil politibil blev brugt privat af en betjent fra politiet i Københavns Lufthavn, mener anklagemyndigheden. Betjenten risikerer fængsel. (Modelfoto: Claus Bonnerup/Polfoto)

En erfaren politimand, der arbejder i Københavns Lufthavn i Kastrup, risikerer fængsel for groft misbrug af en civil politibil.

Han nægter sig skyldig, men statsadvokaten mener, at han har pendlet i politibilen mellem arbejdet i Kastrup og hjemmet på det østlige Sjælland.

Hver strækning var på 83 kilometer, og ifølge opgørelsen i tiltalen har politimanden kørt 4150 private kilometer i tjenestebilen.

Den 58-årige politimand afviser, at han har misbrugt tjenestebilen VX 49 896, der tilhører politistationen i Københavns Lufthavn.

Suspenderet for brugstyveri
Han er suspenderet under straffesagen. Han er foruden brugstyveri også tiltalt for embedsmisbrug ved at have skaffet sig 'uberettiget fordel' i form af benzinforbrug og anvendelsen af politibilen.

Vicestatsadvokat Birgit Gammelgaard kræver også, at politimanden betaler en erstatning til politiet på 7885 kroner - udregnet som 'kilometerpenge' på 1,90 kr. pr. kørt kilometer.

Misbruget af politibilen er sket i perioden fra 17. januar 2009 til den 13. november 2010, mener anklagemyndigheden, der har opgjort, at betjenten har kørt cirka 25 ulovlige ture.

- Det var tjeneste
- Min klient afviser, at han har kørt i det omfang. Det er korrekt, at han nogle gange har kørt for at se efter udenlandske biler, men det har været kørsler som var tjenstligt berettigede, siger hans forsvarsadvokat Torben Koch til ekstrabladet.dk.

Københavns Byret skal bruge en række retsdage på sagen, fordi hver eneste køretur skal dokumenteres i retten. Dommen ventes indenfor et par uger.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere