Alices barnebarn: Hjælp os med at finde mormor!

Laura Nørager er barnebarn til Alice Pedersen, der forsvandt tirsdag morgen. Familien frygter, at den 65-årige pensionist har taget sit eget liv

Laura Nørager er sammen med sin mors mand Allan Nørager taget ind på Ekstra Bladet for at bede om hjælp til at finde Alice Pedersen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Laura Nørager er sammen med sin mors mand Allan Nørager taget ind på Ekstra Bladet for at bede om hjælp til at finde Alice Pedersen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

- Det er virkelig hårdt. Jeg er så bekymret for min mormor, at jeg slet ikke ved, hvad jeg skal tænke. Min hjerne har vist ikke helt fattet, at hun er væk endnu. Uvisheden om, hvor hun kan være, er det værste. Men også, at vi ikke ved, hvor vi skal lede efter hende.

Sådan lyder ordene fra 16-årige Laura Nørager, der er barnebarn af 65-årige Alice Pedersen, som forsvandt sporløst tirsdag morgen.

Se også: Manden til forsvundne Alice: Hun var nok lidt deprimeret

Laura Nørager har sammen med sin mors mand, Allan Nørager, taget turen fra Hørsholm, hvor de bor, ind til Ekstra Bladets redaktion. De håber, at det på en eller anden måde kan bidrage til, at Alice Pedersen bliver fundet snart, da situationen, som de formulerer det: 'river familien i stykker' og 'sætter nerverne på højkant'. Både Allan og Laura skæver da også konstant til mobiltelefonen, der ligger klar på bordet, hvis politiet skulle ringe med nyt.

- Hun er verdens bedste mormor. Hun har taget sig meget af mig, da jeg var lille, hvor min mor arbejdede meget, så vi er meget tætte. I det hele taget har vi et meget nært forhold i vores familie, og vi skulle have holdt påskefrokost sammen. Det ligner hende slet ikke at forvinde på denne måde, siger Laura Nørager.

Var til fødselsdag
Aftenen før Alice Pedersen forsvandt, fejrede hun Lauras 16-års fødselsdag med hele familien. Alice Pedersen har to voksne børn - Lars på 44 og og Tine på 41 år. De er, sammen med Alices mand gennem over 40 år, for berørte til at tale med Ekstra Bladet. Laura Nørager forklarer, at hun deler sin mormor med fem andre børnebørn, og at der er et syvende på vej.

Se også: Alice skulle til gymnastik: Forsvundet sporløst

- Hun er meget kærlig og omsorgsfuld og har altid forkælet os meget. Vi er vant til, at hun altid er der. Og hun har aldrig taget nogle steder uden min morfar.

Laura mener ikke, at der var noget usædvanligt at spore ved fødselsdagen. Hendes mormor virkede glad og imødekommende som sædvanlig. Det usædvanlige skete først tirsdag morgen, hvor Alice Pedersen skulle til gymnastik inde i København. Hun skulle som sædvanligt med bus fra stoppestedet ved Usserød Kongevej og ind til Nørreport.

Se også: Kunde talte måske med forsvundne Alice

Her plejede hun at gå gennem Kongens Have og ned til Borgergade, hvor hendes gymnastikhold holder til. Hun plejede altid at melde afbud, hvis ikke hun kunne deltage. Det gjorde hun ikke i tirsdags. Derfor opfordrer familien også kvinderne fra gymnastikholdet til at kontakte dem, hvis de ved, om Alice Pedersen har et yndlingsted, som hun plejede at tage hen efter gymnastiktimen.Alice Pedersen i sit køkken før hun forsvandt

- Det, som er lidt mærkeligt, er, at hun tog en time tidligere afsted, end hun plejer. Hun sagde farvel til min morfar, som først studsede over det lidt senere. Da vi prøvede at ringe til hende, var telefonen slukket, siger Laura Nørager.

Stærk kvinde
Alice Pedersen var tilsyneladende gået hjemmefra med et mindre kontantbeløb og flere pakker med stesolid-lignende præparater. Den 65-årige kvinde, der er tidligere dagplejemor og klinikassistent, var invalidepensionist, da hun i 15 år har lidt af den meget sjældne sygdom 'Torticollis'. En sygdom, som gør, at man har voldsomme hovedrystelser. Sidste år blev hun imidlertid opereret for hjernesygdommen med meget positivt resultat. Hovedrystelserne forsvandt og familien var meget optimistiske på Alice Pedersens vegne. Dog havde operationen visse bivirkninger - nemlig at man kunne få depressioner og selvmordstanker.

- Men det var en stor operation at sige ja til, da der er store risici forbundet med den. Alice er en meget stærk kvinde, siger Allan Nørager.

- Vi frygter virkelig, at hun har besluttet at gøre en ende på det hele, men jeg har virkelig svært ved at forestille mig det, siger han.

Første spor
Telefonen ringer, mens familien er på Ekstra Bladet. Det er politiet, der fortæller, at Alice har meldt sig på Hillerøds Psykiatriske Skadestue onsdag aften - altså halvandet døgn efter hun forsvandt. 20 minutter efter forlod hun stedet igen.

Det viser sig dog senere, at det var falsk alarm. Alice har ikke henvendt sig på Hillerøds Psykiatriske Skadestue.

Allan Nørager og Laura beder befolkningen om at være ekstra opmærksomme omkring de grønne områder i Hørsholm, hvor Alice Pedersen normalt elsker at gå tur.

Alice Pedersen og hendes mand Knud har også et sommerhus i Tikøb. Politiet har undersøgt sommerhuset, men familien beder alligevel om, at man er opmærksom.

Alice Pedersen er 165 cm høj, slank af bygning og har en mørkeblond paryk på. Parykken går hun med, fordi hun i forbindelse med operationen i hjernen fik barberet håret af. Hun har dog kort gråt hår indenunder parykken. Da hun forlod hjemmet tirsdag morgen var hun iført cowboybukser, kondisko, en sort jakke og en nougatfarvet stor ruskindsjakke.

Kender du noget til sagen eller har du set Alice Pedersen? Kontakt ekstrabladet.dk på mail eller sms på 1224 (koster alm. sms-takst)Alice Pedersens barnebarn med et billede af sin savnede mormor

1 af 2 
2 af 2 Laura Nørager er sammen med sin mors mand Allan Nørager taget ind på Ekstra Bladet for at bede om hjælp til at finde Alice Pedersen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere