Norge forkæler massemorderen

Hotel luksusly: Anders Behring Breivik har både træningscenter og arbejdsværelse - og får speciallavet mad

Anders Behring Breivik har tre celler i afdeling G, der bliver kaldt kælderen. De er hver på omkring seks kvadratmeter. (Grafik: VG, Magnus Bjerg)
Anders Behring Breivik har tre celler i afdeling G, der bliver kaldt kælderen. De er hver på omkring seks kvadratmeter. (Grafik: VG, Magnus Bjerg)

Anders Berhring Breiviks forsvarer har advaret mod, hvad massemorderen vil sige under retssagen.

- Han vil ikke angre. Han vil nok gå længere end det og sige, at han ærgrer sig over ikke at have nået mere, siger forsvarer Geir Lippestad.

Udtalelsen kommer efter at Anders Behring Breivik har siddet 259 dage i isolationsfængslet i Ila-fængslet i den norske kommune Bærum.

Men selv om de mange dage med minimalt selskab har sat sine spor i den ellers iskolde massemorder, så har manden med 77 liv på samvittigheden bestemt ikke noget at klage over, når det gælder boligforhold. Den 33-årige terrorist har nemlig fået sin egen private afdeling med tre celler.

Det skriver den norske avis VG.

Ingen internet-adgang
Den første celle fungerer som Breiviks kombinerede sove- og badeværelse. Her slår massemorderen blandt andet tiden ihjel med at læse norsk historie, se actionfilm og lytte til favoritkanalen P4.

- Jeg regner med at være isoleret i lang tid, og tilgangen til film, bøger og musik hjælper til at tackle det, siger han ifølge VG til det norske politi.

Læs også:

112 - 10. apr. 2012 - kl. 16:03 Breivik ærgrer sig: Ville have dræbt flere

Omkring tre timer om dagen får Breivik lov til at opholde sig i en celle, hvor han har fået indrettet et arbejdsværelse med skrivebord og computer. Han har ikke adgang til internet, så computeren bliver brugt til at skrive dagbog på og hygge med en omgang Windows-spil.

I den midterste celle har Breivik sit eget træningscenter med blandt andet løbebånd, ribbevæg og yoga-måtte.

I perioden op til terrorangrebet i Oslo styrketrænede Breivik og tog anabolske steroider, men nu bliver der ikke svedt meget i det private træningslokale. Manglen på steroider har angiveligt ødelagt hans lyst til træning, der nu begrænser sig til japansk meditation om morgenen.

Læs også:

Se også: Breivik-rapport er pinagtig for psykiatere

Det har betydet, at Breivik har tabt sig flere kilo.

Han kan dog ikke give kosten i fængslet skylden for sit vægttab. Breivik får nemlig mad fra et køkken, der udelukkende er øremærket ham.

Her sætter kokkene hver uge en specialmenu sammen til ham bestående af norsk husmandskost, hvilket blandt andet tæller to ugentlige fiskemiddage.

Vil ikke flyttes
Ifølge VG's oplysninger har Anders Breivik flere gange vist sin tilpashed ved at lave sjov og fortælle halvtørre vitser til et par af de mere end 30 rutinerede fængselsbetjente, der holder øje med hans mindste bevægelse. Alligevel indtager han offerrollen, når politiet afhører ham.

- Jeg slider med kedsomheden og ensomheden. Det har brudt mig lidt ned. Havde jeg bare fået en dato, havde det været anderledes at sidde her, forklarer han i et politiforhør.

Læs også:

Se også: Ny vurdering: Breivik er IKKE sindssyg

Hans forsvarer, Geir Lippestad, lægger dog ikke skjul på, at massemorderen har det godt i Ila-fængslet.

- Han trives og vil ikke flyttes, siger han til VG.

Den historisk store retssag mod Anders Behring Breivik starter 16. april.

LÆS OGSÅ:

Se også: Breivik indrømmer løgn om broderskab
(Foto: Ritzau TV/NTB) 112 - 2. apr. 2012 - kl. 20:05 TV: Breivik fanget på video 64 gange
Se også: Breiviks mor hvidvaskede penge for sin søn

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere