Forsvarerne i Mern-sagen kræver frifindelse

Forsvarerne kræver frifindelse af de to plejeforældre fra Mern-sagen, som står tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse mod i alt ni plejebørn

Anklager Michael Boolsen lagde i proceduren vægt på de enslydende forklaringer, som kom fra børn, der på skift har boet hos plejeforældrene og ikke kender hinanden (Foto: Per Rasmussen)
Anklager Michael Boolsen lagde i proceduren vægt på de enslydende forklaringer, som kom fra børn, der på skift har boet hos plejeforældrene og ikke kender hinanden (Foto: Per Rasmussen)

RETTEN I NYKØBING FALSTER: Efter anklagerens procedure i formiddags, hvor det var et hovedrystende plejeforældre-par, som så til, var billedet senere på dagen et helt andet.

Med anerkendende nik og smil sad de to plejeforældre og hørte på forsvarens procedure.

Til forskel fra anklagerens krav om hård fængselsstaf til de to plejeforældre, som står tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse mod i alt ni plejebørn, kræver forsvaren frifindelse.

Forsvarerne hævder, at politiets afhøringmetoder gør, at politiet kan få børnene til at sige, hvad de vil høre.

Og dermed er de kommet frem til så enslydende forklaringer fra børnene, som har været i pleje på forskellige tidspunkter og ikke kender hinanden.

Forsvarerne mener, at plejeforældrene har gjort alt for børnene og mener desuden, at medierne har påvirket sagen.

- Blandt andet Ekstra Bladets overskrifter har påvirket vidneudsagnene, sagde forsvareren for den 60-årige plejefar, Hanne Ziebe.

LÆS DET BARSKE ANKLAGESKRIFT HER:

Se også: Uhyggeligt anklageskrift mod Mern-plejeforældrene

Anklager kræver hård straf
Forsvareren lagde i sin procedure også vægt på, at rapporter om børnenes tilstand og årsag til, hvorfor de skulle i plejefamilie, burde foreligge for retten.

Men det er tidligere bestemt, at de ikke har haft relevans for sagen. Michael Boolsen mener, at det er helt absurd, at forsvarerne lagde vægt på det i proceduren.

- Det er en tilsnigelse af forsvareren, at man mener, at politiet ikke har efterforsket sagen ordentligt.

Anklager Michael Boolsen lagde i sin procedure tidligere på dagen også vægt på forklaringerne fra børnene, som uafhængigt af hinanden, er meget ens.

Han kræver ikke mindre end tre år og seks måneders fængsel til plejefaren i Mern-sagen og ikke under tre år til den 54-årige hustru.

- Når man lægger sig så tæt på maksimumstraffen, er det på grund af den frihedberøvelse, som har fundet sted igennem så mange år, sagde Michael Boolsen efter rettsagens afslutning.

Til forvarernes påstand om politiets ledende afhøringsmetoder og pressens påvirkning af vidner siger Michael Boolsen:

- Det må være op til forsvarerne at bevise, at politiets afhøringsmetoder ikke holder. Vi mener, at det er blevet gjort helt rigtigt.

Der falder dom i sagen den 17 april.

LÆS OGSÅ:

Se også: Plejeforældre i retten for vold og vanrøgt

1 af 3 Anklageskriftet beretter om adskillige episoder med grov vold og frihedsberøvelser. Her ses plejemorens forsvarsadvokat Helle Hougaard Jensen (Foto: Per Rasmussen)
2 af 3 Forsvarer for plejemoren Helle Hougaard Jensen og for plejefaren Hanne Ziebe (afbildet) lagde også vægt på børnenes forklaringer, som de dog mener er så enslydende på grund af politiets afhøringsmetoder (Foto: Per Rasmussen)
3 af 3 Anklager Michael Boolsen lagde i proceduren vægt på de enslydende forklaringer, som kom fra børn, der på skift har boet hos plejeforældrene og ikke kender hinanden (Foto: Per Rasmussen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere