Årsag forbliver måske ukendt

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede en brand i Tidaholm, der kostede seks danskere livet

Der er ikke meget tilbage af den rød-hvide ødegård i Tidaholm. (Foto: Leif Gustafsson)
Der er ikke meget tilbage af den rød-hvide ødegård i Tidaholm. (Foto: Leif Gustafsson)

Det er så godt som umuligt at finde præcis årsag til, at ødegård udbrændte, skriver Ritzau i dag.

Ødegården er så slemt medtaget, at man måske aldrig vil finde en forklaring på, hvorfor fire voksne og to børn omkom i flammerne i en svensk ødegård natten til søndag, siger Dan-Ola Sandén, der er brandefterforsker ved redningstjenesten i Falköping-Tidaholm til Expressen.se:

- Der er absolut intet tilbage. Jeg har været til mange brande og har aldrig set noget, der er så udbrændt.

SE DET UDBRÆNDTE HUS I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Årsag ukendt
I går meldte svensk politi ud, at årsagen til branden måske skulle findes i et glemt stearinlys eller en for hård omtænding i en kamin:

- Vi har fundet spor af stearinlys i huset, ligesom vi kan se, at der har været fyret hårdt op i kaminen, fortalte Jeanette Arvidsson fra politiet i Falköping til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Kamin eller stearinlys bag dødsbrand

I dag er meldingen anderledes. Svensk politi sår nu tvivl om, hvorvidt de nogensinde vil finde svar på, hvad der forårsagede branden.

- Som vi ser på nuværende tidspunkt er det umuligt at finde en væsentlig årsag til branden, fordi der intet er tilbage af huset. Det er utrolig svært, siger Dan-Ola Sanden.

Ingen vand og elektricitet
Som ekstrabladet.dk skrev søndag, var der hverken vandforsyning eller elektricitet i huset. Og derfor har svensk politi rettet mistanken mod en for hård optænding i kaminen.

- Da der ikke var nogen elektricitet og det var minus 10 grader om natten, har de sikkert fyret ganske hårdt, siger brandteknikeren til Expressen.

Den danske familie på fire og deres to venner er måske sovet ind i døden uden at bemærke noget. Det siger Anders Lundberg, der er brandingeniør ved det svenske svar på Beredskabsstyrelsen til Ritzau.

- Uden røgalarmer har man ikke en chance, siger han til avisen.

Huset brændte i løbet af natten, uden at nogen så det ske. Først næste morgen bemærkede en nabo, at der kun var skorstenene tilbage af huset.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere